Zmes, ktorou sa plnia párky (Zdroj: YouTube)
BRATISLAVA - Na Slovensku, ale aj v iných krajinách, hádam niet človeka, ktorý by aspoň raz v živote neochutnal hotdog. Povestná pochúťka sa u nás predáva už niekoľko desaťročí a funguje ako rýchla pomoc pre hladošov. Videli ste už ale, ako párky vôbec vznikajú?
Párok v rožku milujú deti aj dospelí. Siahame po ňom najmä vtedy, keď nás prepadne hlad a my nechceme čakať dovtedy, kým si niečo sami ukuchtíme.
Výroba párkov ale už taká chutná nie je. Ide väčšinou o odrezky kuracieho, bravčového, prípadne hovädzieho mäsa, ktoré sa pomelú na kašu. Do nej sa potom pridáva soľ, škrob, voda a dochucovadlo. No čo, prešla vás chuť?
Výroba hotdogu