Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Prijmite kvietok nádeje.... 12. apríla 2013 – na Deň narcisov

Liga proti rakovine
Liga proti rakovine (Zdroj: Liga proti rakovine)

V piatok, 12. apríla 2013, počas Dňa narcisov Vás oslovia dobrovoľníci Ligy proti rakovine, ku ktorým patrí aj Ján Lauko, vodca 1. zboru Baden- Powella v Bratislave. Prvýkrát sa do zbierky Deň narcisov zapojil ako dvanásťročný chlapec. A prečo sa zapája dodnes?

„Keď som sa zúčastnil v roku 2001 po prvýkrát Dňa narcisov moje vedomosti o rakovine boli vtedy veľmi hmlisté. Uvedomoval som si však, že na porazenie takej choroby je potrebné veľa úsilia a zapojenie sa celej spoločnosti. Som skautom už 12 rokov a úlohou skautov je spoločnosti pomáhať. Preto sme ako chalani, mladí skauti, zbierku brali s nadšením a odvtedy som sa s rovnakým nadšením zúčastnil každého jedného Dňa narcisov. Najprv len ako účastník, neskôr ako vedúci zodpovedný za skupinku a teraz ako organizátor za náš skautský zbor.  Zároveň si tieto posledné roky, ako študent farmácie, omnoho viac uvedomujem, aké je ťažké bojovať proti toľkým rozličným druhom rakoviny. Vyžaduje si to veľa úsilia a finančných prostriedkov jednak na úrovni základného, ako i aplikovaného výskumu. Nehovoriac o samotnej liečbe, ktorá je extrémne náročná. Vedomosti o rakovine a skautské záväzky ma teda neuveriteľne motivujú obetovať každý rok chvíľu svojho času Dňu narcisov a jeho myšlienke."

 

Do Dňa narcisov sa zapojí 16 053 dobrovoľníkov, zastrešených 713 zmluvnými spoluorganizátormi a každý z nich bude označený špeciálnymi identifikátormi, vďaky ktorým budú ľahšie rozpoznateľní. Identifikačné znaky sa každý rok menia, aby nemohli byť napodobňované alebo zneužité. 

Veríme, že od nich prijmete narcis - kvietok nádeje, a tak či už finančne alebo morálne podporíte prostredníctvom Ligy proti rakovine prospešné projekty pre onkologických pacientov, ich blízkych i verejnosť.

Všetci dobrovoľníci Ligy proti rakovine budú označení jednotnými identifikátormi, vďaka ktorým ich ľahko spoznáte. Identifikátory sú zobrazené na stránke www.dennarcisov.sk.

Ďakujeme všetkým dobrovoľníkom, ďakujeme všetkým prispievajúcim...

www.dennarcisov.sk, www.lpr.sk, www.facebook.com/ligaprotirakovine

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu