LONDÝN/BRATISLAVA - Kuchári z provincie Zhejiang na východe Číny sa snažia všetkých presvedčiť, že vajcia varené v moči sú výbornou a zdravou pochúťkou, a preto by bola škoda nepodeliť sa o ňu aj s ostatnými. Existujú však odôvodnené obavy, že v iných častiach sveta na to budú mať iný názor.
Vajcia varené v moči detí sú súčasťou kultúry v tejto časti Číny už tisíce rokov a jej predstavitelia teraz chcú, aby ich spoznali na celom svete.
"Moč získavame z miestnych škôl a ten najlepší pochádza od chlapcov do 10 rokov. Vedrá čerstvého moču vyberáme každý deň," hovorí miestny šéfkuchár.
Delikatesu varia od skorých ranných hodín najprv so škrupinou a potom bez nej, aby na ďalší deň boli pripravené na konzumáciu.
"Vajcia sú chutné a zdravé. Zastavia horúčku a pomôžu vám sústrediť sa, ak máte pocit, že ste ospalý. Chceme pretlačiť ich export, aby aj ľudia mimo Číny plne ocenili pochúťku z našej kuchyne," dodáva šéfkuchár.
{{ poll.title }}
{{ poll.title }}
{{ poll.thanks }}
{{ poll.title }}
{{ profiles[profileEvalueated.index].name }}
Zhoda: {{ profileEvalueated.weightPercentage }}%