Paul Tudor nie je prieberčivý, najradšej má živé žaby.
BUKUREŠŤ - Paul Tudor má zvláštne chute a jeho stravovacie návyky sú skutočne šokujúce. Nadovšetko miluje mäso, avšak má to jeden háčik - musí byť surové a ešte k tomu úplne čerstvé. Na obed si dáva živé žaby či dážďovky. Ako dezert má surové vajce aj so škrupinou.
O mentálnej úrovni jednoduchého rumunského sedliaka pochybujú zrejme všetci Paulovi susedia. On má svoj jedálniček už 40 rokov. Začalo sa to náhodou. Rýľoval záhradu a bol veľmi hladný, keď si všimol žabu. Chytil ju a zjedol. Jeho menu sa odvtedy rozšírilo. Jedáva aj červíky, chrobáky a nepohrdne ani húsenicou. „Keď som bol dieťaťom, tak už vtedy som jedol žaby. Dvakrát si zahryzn e m a je preč. Celá. Nič nezostane. Aj húsenice zjem. Aj malé hady. Len nech sú surové,“ pokyvkáva hlavou mierne zaostalý Paul. Svoje jedlo považuje za zdravé. „Je dobré aj na zrak, aj na tlak,“ odôvodňuje Paul. Keď sa dosýta naje, dopraje si dezert v podobe surového vajca. Vytiahne ho priamo spod sliepky a prehltne aj so škrupinou. Sliepky sú však aj jeho nepriateľkami. Predtým ako sa naje, musí ich zamknúť, aby mu nevyjedli „jeho“ červíky a dážďovky. Susedia sa však sťažujú, že Paul svojimi maniermi narušil celý ekosystém. Z okolia sa totiž pre nedostatok hmyzu odsťahovali bociany a krty a pre nedostatok žiab sa rozmnožili komáre. „Všetky kaluže a mláky sú už prázdne. Aj by sme chceli chrániť žaby, ale nedá sa to. Paul si ich aj tak odnesie,“ rezignovane konštatoval sused Georghe.