Nedeľa22. september 2024, meniny má Móric, zajtra Zdenka

ODS: Polícia CzechTek nezvládla, zodpovedný je Paroubek a Bublan

Ministra vnútra Františka Bublana vyzvala ODS aby odstúpil. Zobraziť galériu (4)
Ministra vnútra Františka Bublana vyzvala ODS aby odstúpil.

PRAHA - Polícia podľa ODS úplne zlyhala pri zásahu proti účastníkom technoparty CzechTek 2005 v Mlýnci na Tachovsku - či už pri samotnej akcii, tak aj pri prevencii a monitorovaní.

Plnú politickú zodpovenosť za to nesie premiér Jiří Paroubek (ČSSD), ktorý chcel silácky demonštrovať silu, povedal dnes novinárom predseda ODS Mirek Topolánek. Občianski demokrati opakovane vyzvali ministra vnútra Františka Bublana, aby kvôli CzechTeku aj predcházajúcim škandálom rezignoval. "Ide o ďalšiu zo série hrubých chýb polície, a preto Občianska demokratická strana vyzýva opakovane ministra vnútra Bublana, aby zvážil svoje ďalšie zotrvanie vo funkcii," vyhlásil líder najsilnejšej opozičnej strany. Bublan ale už oznámil, že o demisi neuvažuje.

Zdôraznil, že ODS bude vždy chrániť nedotknuteľnosť súkromného majetku, pre ochranu ktorého je niekedy možné použiť silu. "Napriek tomu neadekvátny a neprimerane razantný zásah proti účastníkom CzechTeku, ktorí nepáchali životu nebezpečnú trestnú činnosť, bol podľa ODS veľmi nešťastným riešením," uviedol Topolánek. Pripomenul, že pred piatimi rokmi vtedajší minister vnútra Stanislav Gross (ČSSD) sľúbil manuál, podľa ktprého by sa pri podobných akciách policajti riadili - žiadny takýto dokument ale neexistuje, dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu