Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Facebook: Poľské problémy by vyriešila vojna s Českom

ilustračné foto
ilustračné foto

VARŠAVA - Vojna proti Česku by podľa istého Poliaka vyriešila mnohé problémy jeho krajiny. Avšak za podmienky, že by sa Poľsko vzdalo a stalo sa súčasťou Českej republiky. Tento originálny nápad, ktorý zverejnil na internetovej sociálnej sieti Facebook, oslovil niekoľko tisíc ľudí, nechýbajú medzi nimi ani Česi.

„Vyhlásme vojnu Čechom a následne sa im vzdajme, aby si nás privlastnili," navrhuje svojim krajanom Jakub Hamczyk, zakladateľ nezvyčajnej skupiny venujúcej sa poľsko-českým vzťahom. Do utorňajšieho popoludnia sa k nej pripojilo 4 200 užívateľov Facebooku.

Keby Česko „vyhralo“ Poľsko, vyriešilo by sa vraj veľa problémov, ktoré trápia Poliakov. Ide napríklad o legalizáciu marihuany. Prechovávanie sebamenšieho množstva tejto drogy je v Poľsku trestným činom. V Česku ľuďom nič nehrozí, pokiaľ pri sebe majú do 15 gramov marihuany. Od začiatku roka, kedy táto norma platí, mnoho poľských milovníkov „trávy“ aj iných drog sníva o výlete za južnú hranicu svojej krajiny alebo ho plánuje.

„Dobré pivo, charakterné Češky, šanca na postavenie retenčných (protipovodňových) nádrží, možno aj železnice sú lepšie ... samé plusy," chváli Česko Hamczyk. A pre Čechov by podľa neho zaberanie Poľska bol tiež výhodné: získali by more.

Hamczyk napísal, že jeho skupina ukazuje, ako veľké sú rozdiely medzi Poľskom a Českom. Sú to podľa neho krajiny „zdanlivo blízke a zároveň v mnohých ohľadoch úplne iné“. Nápad, že by Poľsko malo vypovedať Česku vojnu, je nereálny a nemožno ho brať nijako vážne, ubezpečuje ale Hamczyk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu