Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Kardináli: Počas voľby nového pápeža budú žiť v luxuse!

VATIKÁN - Sály z bieleho mramoru, luxusné byty v pastelových farbách. Žiadny rozhlas, žiadna televízia a žiadny telefón. Také ubytovanie čaká v Dome svätej Marty kardinálov, ktorí sa od 18. apríla zúčastnia konkláve, ktoré má zvoliť nástupcu pápeža Jána Pavla II. K dispozícii majú 106 luxusných bytov, 22 jednoduchých izieb a jeden apartmán.

Dom svätej Marty sa stal rezidenciou kardinálov v súlade so želaním Jána Pavla II., ktorý dlho trpel zimou a nepohodlím pri dvoch konkláve v roku 1978. Dom, kde budú kardináli bývať a jesť, je po ľavej strane Baziliky svätého Petra.

Budovu zdobia obrazy a mozaikové okná s náboženskými motívmi, vrátane portrétu a busty Jána Pavla II. Podlaha je zo svetlého mramoru, rámy sú z tmavého lakovaného dreva. Spoločné priestory tvoria hala s recepciou, kaplnka, knižnice, pohovky a kreslá s rovnými operadlami a jedáleň. V izbách majú kardináli široké lôžko s dvoma nočnými stolíkmi. Všetky izby majú kúpeľňu a toaletu.

Okrem 115 kardinálov budú v rezidencii ubytovaní aj cirkevní hodnostári, ktorí budú na konkláve prítomní, a tiež dvaja spovedníci a lekári pre naliehavé prípady. Aby sa kardináli dostali do Sixtínskej kaplnky, kde sa bude konať hlasovanie, musia prejsť asi kilometer. Priestory Vatikánu však neopustia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu