Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

Najbohatší Čech má údajne až 65 miliárd

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA – Časopis Týždeň zostavil rebríček 100 českých a slovenských miliardárov. Prvé miesto obsadil vlastník investičnej a finančnej skupiny PPF Petr Kellner. Hodnota jeho majetku sa pohybuje medzi 57 a 65 miliardami českých korún.

Na druhom mieste skončil s majetkom 35 až 48 miliárd podnikateľ Andrej Babiš, ktorý je jediným vlastníkom skupiny Agrofert. Podniká v oblasti poľnohospodárstva, potravinárstva a chemického priemyslu. Tretie miesto, s majetkom v hodnote medzi 27 až 32 miliardami korún, získal Pavel Tykač. Ten je polovičným majiteľom spoločnosti Czech Coal, ktorá vlastní bane v Moste.

Na štvrtej pozícii sa umiestnil Karel Komárek, väčšinový majiteľ firmy KKCG. Tá podniká v oblasti priemyslu, ropy a zemného plynu, financií a investícií. Jeho majetok je okolo 20 až 30 miliárd.

Piatu a šiestu priečku obsadili spoluvlastníci investičnej skupiny Penta - Marek Dospiva a Jaroslav Haščák, ktorých majetok sa odhaduje na 17 až 20 miliárd českých korún.

Podľa hodnotenia internetového servera Motejlek.com ale už Kellner najbohatším českým a slovenským miliardárom nie je. V rebríčku ho údajne vystriedal práve majiteľ Agrofertu Andrej Babiš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu