Sobota6. júl 2024, meniny má Patrik, Patrícia, zajtra Oliver

Bola proti gayom, nestala sa Miss USA?

Carrie Prejean Zobraziť galériu (2)
Carrie Prejean

LAS VEGAS – Miss Kalifornie Carrie Prejeanová sa na celoštátnej americkej súťaži krásy svojim nesúhlasom k svadbám ľudí rovnakého pohlavia pripravila o korunku kráľovnej krásy. Nakoniec skončila ako prvá vicemiss.

Počas televízneho živého prenosu vyhlásila, že verí, že manželstvo by malo byť iba medzi mužom a ženou. Na túto otázku sa jej opýtal jeden z porotcov, známy blogger sledujúci celebrity Perez Hilton. “Stálo ma to korunku Miss,“ povedala Prejeanová po súťaži, ktorú vyhrala Miss Severnej Karolíny Kristen Daltonová.

„Žijeme v krajine, kde si môžete vybrať z manželstva medzi osobami rovnakého pohlavia alebo osobami rôzneho pohlavia,“ povedala počas súťaže. „Verím, že manželstvo má byť medzi mužom a ženou. Nechcem tu nikoho uraziť, ale takto ma vychovali.“ Po jej slovách nasledoval sčasti potlesk, sčasti bučanie divákov.

Jej odpoveď sa už dostala na internetový server YouTube, kde sa k nej vyjadruje aj Perez Hilton. Slová Prejeanovej ho vraj „uzemnili“. Zároveň si podľa neho „znepriatelila milióny amerických gayov a lesbičiek, ich rodiny a prívržencov“. Dodal: “Kvôli tejto odpovedi to prehrala. Dovtedy bola jasnou favoritkou“.

Otázka svadieb osôb rovnakého pohlavia patrí v USA medzi výbušné témy. Štyri americké štáty také svadby povolili. Aj v Kalifornii, odkiaľ pochádza Prejeanová, sa mohli nakrátko homosexuálne páry ženiť a vydávať. V referende im to ale občania zamietli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu