Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Wall Street Journal evakuovali: Poslali im prášok

NEW YORK - Americký denník Wall Street Journal evakuoval v stredu svoje priestory po tom, ako tam bolo doručených 13 obálok obsahujúcich neznámy prášok, informovala hovorkyňa spoločnosti.

Do centrály newyorského denníka prišli zástupcovia polície a špeciálny tím z hasičského zboru určený na prácu s nebezpečným materiálom, uviedla pre tlačovú agentúru AFP hovorkyňa Ashley Hustonová. "

Do hlavnej kancelárie dnes prišlo približne 13 obálok s podozrivým práškom. Adresované boli niekoľkým hlavným predstaviteľom. Niektoré obálky sa dostali až do kancelárií príjemcov, iné nie," povedala Hustonová. Kancelárie redakcií a vedenia boli evakuované, povedala Hustonová. "Novinári práve zisťujú, ako budú pokračovať v práci z domu," dodala. Hustonová uviedla, že poplach vyhlásili po tom, ako otvorili dve obálky s práškom. Všetky boli odoslané zo štátu Tennessee.

V roku 2001 listy obsahujúce antrax zabili v Spojených štátoch amerických piatich ľudí a rozšírili paniku. Od vtedy polícia a hasiči zasahovali tisíce ráz, aby preverili podozrivé zásielky. Väčšina z nich však bola neškodná.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu