Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Za vraždu zo cti dostala doživotie celá rodina

(Zdroj: Jupiterimages)

DIYARBAKIR - Za vraždu zo cti šestnásťročnej Naile Erdasovej pôjde do väzenia na doživotie päť členov jej rodiny. Súd vo východotureckom Vane vymeral v pondelok rovnaké tresty jej bratovi, ktorý ju v roku 2006 zavraždil, ako aj jej otcovi, matke a dvom strýkom, ktorí ho na tento čin navádzali. Tretí strýko pôjde za mreže na 16 rokov a osem mesiacov za to, že tento čin nenahlásil.

"Je veľmi dobré, že potrestali celú rodinu. Bude to slúžiť ako odstrašujúci príklad. Ľudia budú vedieť, že ak vykonajú vraždu zo cti, bude to mať následky," komentovala rozsudok Zelal Ozgokceová, turecká bojovníčka za práva žien.

Naile Erdasová v dôsledku znásilnenia otehotnela, no snažila sa to zatĺkať a prišlo sa na to až keď ju prijali do nemocnice pre neprestávajúce bolesti hlavy. Jej rodina sa najprv pomocou úplatkov a zastrašovania snažila dostať dcéru z nemocnice domov. Erdasová nakoniec v nemocnici porodila a rodina si pod sľubom, že sa jej nič nestane, vymohla jej návrat domov. Niekoľko hodín po jej návrate ju brat zastrelil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu