Pondelok28. október 2024, meniny má Dobromila, zajtra Klára, Kiara

Situácia na Blízkom východe je aj naďalej vážna! Boje pokračujú: Teherán "dostával náznaky" pred útokom Izraela

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TEHERÁN – Iránsky minister zahraničných vecí Abbás Arákčí v nedeľu povedal, že Teherán "dostával náznaky" o izraelskom útoku niekoľko hodín pred tým, ako Izrael uskutočnil úder na jeho vojenské objekty.

archívne video

Hizballáh v Libanone sleduje rovnakú extrémistickú a nebezpečnú ideológiu ako Hamas a strieľa na sväté miesta v Izraeli, uviedol Daniel Hagari (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

"Od večera sme dostávali náznaky o možnosti útoku počas tej noci," povedal Arákčí novinárom bez spresnenia, aký bol charakter týchto indícií. Podľa jeho slov Irán podnikol "potrebné opatrenia". Arákčí tiež zdôraznil, že islamská republika má právo reagovať.Izrael uskutočnil vzdušné útoky na vojenské zariadenia v Iráne v noci na sobotu. Reagoval nimi na raketový útok Iránu z 1. októbra, ktorý bol odvetou Teheránu za zabitie lídrov militantných skupín podporovaných Iránom.

Americký spravodajský server Axios v sobotu informoval, že Izrael pred útokom zaslal Iránu odkaz, v ktorom ho varoval pred reakciou, a to v snahe obmedziť vzájomné útoky medzi oboma krajinami a zabrániť širšej eskalácii.Iránsky prezident Masúd Pezeškiján v nedeľu povedal, že Irán sa nesnaží o vojnu, ale bude brániť svoje práva. Islamská republika "primerane odpovie na agresiu sionistického režimu", dodal na zasadnutí vlády.

Viac o téme: VojnaBojeIránIzraelLibanonBlízky východ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu