Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

AKTUÁLNE Na severe Nórska sa vykoľajil osobný vlak: Na palube bolo viac ako 50 ľudí

Ilustračné foto AKTUALIZOVANÉ Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay)

OSLO - Na severe Nórska sa vo štvrtok vykoľajil osobný vlak, oznámila miestna polícia. Podľa prvotných informácií nedošlo k vážnym zraneniam.

Aktualizované 18:39 Jedna osoba zahynula a štyria ľudia utrpeli zranenia vo štvrtok pri vykoľajení osobného vlaku na severe Nórska. Oznámila to miestna polícia. Vlak, ktorý smeroval z Trondheimu do mesta Bodø na severe krajiny, zasiahli padajúce skaly, povedal policajt Arild Woldmo pre nórsku stanicu NRK. Jeho kolega Bent Are Eilertsen informoval, že v čase vykoľajenia bolo vo vlaku 55 ľudí.

Svedkovia pre miestne médiá povedali, že na koľajniciach pred vlakom ležali veľké balvany. Na mieste vykonajú prieskum geológovia. Vlak mal lokomotívu a päť vozňov, vykoľajil sa medzi obcou Bjerka a mestom Mo i Rana na severe Nórska.
 

Vlak Arctic Circle Express smeroval z Trondheimu do mesta Bod na severe krajiny. Záchranári podľa nórskej tlačovej agentúry NTB povedali, že na palube vlaku bolo 50 až 70 ľudí.Prevádzkovateľ vlaku, spoločnosť SJ, uviedol, že na daný spoj bolo predaných 90 lístkov, no zatiaľ nevie, koľko osôb sa v čase nehody nachádzalo vo vlaku. Polícia informovala, že na mieste boli ľudia s ľahšími zraneniami. Vlak mal lokomotívu a päť vozňov, vykoľajil sa neďaleko mesta Bod.

Viac o téme: VlakVykoľajenieNórsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu