Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Polícia zadržala tínedžerov podozrivých zo zasielania bombových hrozieb

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SARAJEVO - Osem tínedžerov zadržali v súvislosti s bombovými hrozbami voči školám v bosnianskej metropole Sarajevo, ktoré narušili priebeh vyučovania. Oznámila to v utorok miestna polícia, informujeme na základe správy agentúry AFP.

Troch tínedžerov zadržala polícia v pondelok večer a ostatných v priebehu minulého týždňa, povedala hovorkyňa polície. Sedem zadržaných osôb je neplnoletých a jedna má 18 rokov. Jeden z podozrivých, 16-ročný študent, zaslal 49 falošných vyhrážok bombou v priebehu 11 dní, informovala prokuratúra. Niekoľko stredných škôl v Sarajeve dostalo bombovú vyhrážku aj v utorok ráno. Rovnako ako v predchádzajúcich prípadoch študentov evakuovali a policajti prehľadali priestory školy.

Vyhrážky dostávajú školy v Sarajeve od začiatku októbra najčastejšie prostredníctvom mailovej komunikácie. Bombu odvtedy nahlásili na všetkých 35 stredných školách v meste a tiež na niekoľkých základných školách. Podozrivým tínedžerom hrozí v prípade dokázania viny trest do výšky päť rokov za mrežami.

Viac o téme: Polícia Tínedžeri Bosna a HercegovinaBombové hrozby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu