Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Kokaín ako príloha k menu? Polícia odhalila, prečo bola táto pizzéria taká obľúbená

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BERLÍN - Pizzéria v nemeckom Düsseldorfe ponúkala ako jednu z príloh kokaín. Stačilo si objednať položku číslo 40 z menu. Polícia, ktorá podnik v centre hlavného mesta spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko sledovala na základe podozrenia potravinovej inšpekcie, čoskoro prišla na to, prečo bola taká obľúbená, píšu agentúry DPA a Reuters.

"Bola to jedna z najpredávanejších pizzí," povedal k odhaleniu šéf kriminálnej polície v Dösseldorfe Michael von Moltke. Keď policajti zazvonili pri dverách bytu 36-ročného prevádzkovateľa reštaurácie, aby ho zadržali, vyhodil tašku s drogami z okna. "Spadla policajtom priamo do náruče," uviedol von Moltke. Polícia zabavila 1,6 kilogramu kokaínu, 400 gramov konope a 268 000 eur v hotovosti.

archívne video

Nočná naháňačka v Bratislave: Nadrogovaný vodič unikal pred políciou (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Pri ďalšom vyšetrovaní odhalila polícia troch údajných dodávateľov drog a ďalších 12 podozrivých. Na zásahu proti skupine sa minulý týždeň podieľalo 150 policajtov, ktorí vykonali domové prehliadky v mestách Wuppertal, Mönchengladbach, Solingen, Meerbusch, Hilden, Haan a Erkrath.

Policajti pri raziách okrem iného narazili na dve konopné plantáže v Mönchengladbachu a Solingen s 300, respektíve 60 rastlinami. Zhabali tiež sečné a bodné zbrane, hotovosť a drahé hodinky.

Viac o téme: ReštauráciaPolícia NemeckoKokaín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu