Streda16. október 2024, meniny má Vladimíra, zajtra Hedviga

Masová tragédia v Nigérii: Viac ako 100 ľudí zomrelo pri výbuchu prevrátenej cisterny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ABUJA - Viac ako 140 ľudí vrátane detí zahynulo a desiatky ďalších osôb utrpeli zranenia na severe Nigérie, keď sa v noci na stredu snažili nabrať benzín vytekajúci z havarovaného cisternového auta a na mieste došlo k výbuchu, uviedli miestne záchranné zložky.

K incidentu došlo v meste Majiya na severe krajiny po havárii cisternového auta, nad ktorým vodič stratil počas jazdy kontrolu. K prevrátenej cisterne sa zbehlo množstvo miestnych obyvateľov a snažili sa nabrať si z nej palivo, keď došlo k výbuchu.Takmer 140 obetí katastrofy pochovali do masového hrobu. Podľa záchranárov bola väčšina tiel neidentifikovateľná. Niektoré z obetí údajne zhoreli na popol.

Smrteľné nehody cisterien na cestách sú v tejto africkej krajine pomerne časté. V Nigérii chýba efektívny železničný systém na prepravu nákladov. Miestni obyvatelia si zvyčajne po nehodách cisterien odnášajú palivo domov vo vedrách či iných nádobách.V Nigérii sa ceny pohonných hmôt od začiatku minulého roka strojnásobili, keďže vláda na ne zrušila dotácie.

Viac o téme: úmrtieCisternaNigériaVýbuch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu