Streda16. október 2024, meniny má Vladimíra, zajtra Hedviga

Čínske združenie obvinilo spoločnosť Intel z ohrozovania národných záujmov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

PEKING - Čínske združenie pre kybernetickú bezpečnosť (CSAC) v stredu odporučilo preveriť výrobky, ktoré v krajine predáva americký technologický gigant Intel, pričom ho obvinilo z ohrozovania národných záujmov. Informuje o tom agentúra AFP.

Kalifornská spoločnosť už desaťročia dominuje na svetovom trhu s čipmi a Čína patrí medzi jej najväčších odberateľov. Niektoré procesory vyrobené spoločnosťou Intel majú často bezpečnostné nedostatky, ktoré by mohli spôsobiť odcudzenie citlivých osobných údajov, ako sú prístupové heslá alebo čísla bankových kariet, uviedlo čínske združenie, ktoré má úzke väzby na vládu v Pekingu.

"Intel zarobil v Číne veľa peňazí, ale spoločnosť neustále robila veci, ktoré poškodzujú záujmy Číny a ohrozujú jej národnú bezpečnosť," uvádza sa vo vyhlásení CSAC. Združenie odporučilo preskúmať produkty spoločnosti Intel predávané v Číne z pohľadu kybernetickej bezpečnosti v záujme ochrany národnej bezpečnosti a práv čínskych spotrebiteľov.

Spojené štáty a ich spojenci v uplynulých rokoch obmedzili vývoz technológií do Číny vrátane polovodičov a strojov používaných na ich výrobu. Peking tieto kroky odsúdil ako "taktiku zastrašovania". Minulý rok čínska vláda začala vyšetrovanie amerického výrobcu pamäťových čipov Micron Technology, pričom sa tiež odvolala na ochranu národnej bezpečnosti.

Viac o téme: ČínaIntel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu