Streda16. október 2024, meniny má Vladimíra, zajtra Hedviga

Päťročný chlapec šokoval políciu aj rodičov: Neuveríte, kvôli čomu zavolal na tiesňovú linku! Naučil sa to v škôlke

(Zdroj: Getty Images)

BERLÍN – Päťročný chlapec z bavorského mesta Rödental vyvolal prekvapenie, keď sa obrátil na políciu kvôli problémom, ktoré mal vo videohre. Chlapec hral tajne hru na mobile svojich rodičov a dostal sa do virtuálnych ťažkostí, s ktorými si nevedel poradiť.

Chlapec zavolal o pomoc na tiesňovú linku, pretože nevedel, ako ďalej vo videohre. Tiesňové volanie prijala centrála zásahových zložiek. Chlapec podľa polície povedal, že potrebuje pomoc, a uviedol svoje meno, vek a bydlisko. S pomocou telefónneho čísla volajúceho polícia zistila presnú adresu v hornofalckom Rödentale a vyslala na miesto policajné vozidlo. Informovala o tom agentúra DPA.

Až keď policajti prišli, ukázalo sa, že chlapec si od nich sľuboval pomoc s videohrou. V škôlke sa vraj naučil, že v prípade núdze treba zavolať políciu, a tak sa rozhodol konať podľa toho, keď sa v hre zasekol. Policajti boli situáciou prekvapení, no ešte viac ich zaskočili rozčúlení rodičia, ktorí nevedeli, že ich syn hral na mobile tajne. Polícia prípad uzavrela so slovami: „Aktuálne skóre je neznáme.“

Viac o téme: Tiesňová linkaNemeckoChlapec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu