Pondelok14. október 2024, meniny má Boris, zajtra Terézia, Tereza

Ďalší pokus o atentát? Neďaleko Trumpovho mítingu v Kalifornii zadržali muža s nabitými zbraňami

Donald Trump Zobraziť galériu (2)
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Jae C. Hong)

LOS ANGELES – Na kontrolnom stanovisku neďaleko mítingu Donalda Trumpa v Kalifornii zadržali v sobotu muža s nabitými strelnými zbraňami, viacerými pasmi a falošnou poznávacou značkou. Oznámil to v nedeľu miestne úrad šerifa.

Šerif okresu Riverside Chad Bianco vyhlásil, že jeho zástupcovia podľa neho zabránili pokusu o atentát, hoci súčasne priznal, že ide o "špekuláciu". Podozrivého v sobotu prepustili na kauciu. V prípade prebieha aj federálne vyšetrovanie."Vieme, že sa objavil s viacerými pasmi na rôzne mená, neregistrovaným vozidlom s falošnou poznávacou značkou a nabitými strelnými zbraňami," povedal šerif na tlačovej konferencii. "Skutočne si myslím, že sme zabránili ďalšiemu pokusu o atentát," uviedol.

Ďalší pokus o atentát?
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Jae C. Hong)

Muža vo veku 49 rokov, ktorého identifikovali ako obyvateľ Las Vegas menom Vem Miller, zastavili v čiernom vozidle typu SUV v sobotu okolo 17.00 h miestneho času a vzali do väzby bez incidentu, uviedol úrad šerifa. Trump v tom čase ešte nebol na tribúne.Záznamy z väznice ukazujú, že Millera prepustili na kauciu 5000 dolárov po tom, ako ho obvinili z držby nabitej strelnej zbrane a veľkokapacitného zásobníka."Tento incident nemal vplyv na bezpečnosť bývalého prezidenta Trumpa alebo účastníkov podujatia," uviedol úrad šerifa v tlačovej správe.

Trump, kandidát Republikánskej strany v novembrových prezidentských voľbách, v júli tesne prežil atentát, keď mu strelec počas predvolebného mítingu v meste Butler v Pensylvánii poranil ucho. V septembri ďalšieho muža obvinili z pokusu o atentát na Trumpa po tom, ako ho agenti tajnej služby našli ukrytého s puškou neďaleko exprezidentovho golfového ihriska na Floride.Trumpov sobotňajší míting sa konal v údolí Coachella, známom každoročným festivalom hudby a umenia.

Viac o téme: KaliforniaZbraneMítingPolícia Donald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu