Sobota12. október 2024, meniny má Maximilián, Maxim, Max, zajtra Koloman

Hizballáh tvrdí, že ostreľoval Haifu: Izrael zaznamenal útoky dronov

Radikálni bojovníci Hizballáhu, teroristickej skupiny operujúcej v Libanone
Radikálni bojovníci Hizballáhu, teroristickej skupiny operujúcej v Libanone (Zdroj: SITA/AP/Hadi Mizban)

BEJRÚT - Libanonské hnutie Hizballáh dnes ráno uviedlo, že vypálilo rakety na vojenské zariadenie pri izraelskom meste Haifa. Informuje o tom agentúra AFP. Hizballáh na túto oblasť útočí sústavne. Izrael v noci zaznamenal niekoľko útokov za použitia bezpilotných prostriedkov z Libanonu a Sýrie.

Hizballáh vo svojom vyhlásení tvrdí, že vypustil rakety na základňu na juhu Haify, kde je podľa neho okrem iného továreň na výbušniny.

archívne video

Počas operácií v Chán Júnise našli vojaci desiatky granátov a výbušnín používaných na streľbu z dronov (Zdroj: X/IDF)

Hizballáh už vyše roka ostreľova sever Izraela a častým cieľom útokov je aj pobrežné mesto Haifa. Útoky zo vzduchu chce Hizballáh podporiť svojho spojenca, palestínske teroristické hnutie Hamas, ktoré bojuje s Izraelom v Pásme Gazy. Kvôli útokom izraelské úrady nechali z prihraničnej oblasti evakuovať niekoľko desiatok tisíc ľudí.

Izrael v noci zaznamenal dronové útoky na strednú časť svojho územia. Jeden dron zlikvidovala protivzdušná obrana, ďalší zasiahol budovu na predmestí Tel Avivu. Obete na životoch nie sú hlásené. Ďalší dron vypustený zo Sýrie spadol do neobývanej oblasti na okupovaných Golanských výšinách, informuje server denníka Haarec.

Viac o téme: SýriaIzraelLibanonHizballáhHaifa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu