Sobota12. október 2024, meniny má Maximilián, Maxim, Max, zajtra Koloman

Harrisová chce prekonať politické rozdiely: Plány na spoluprácu s republikánmi

Kamala Harrisová
Kamala Harrisová (Zdroj: SITA/AP/Jacquelyn Martin)

SCOTTSDALE - Viceprezidentka a demokratická kandidátka na post prezidenta USA Kamala Harrisová v piatok vyhlásila, že by v prípade svojho zvolenia vo voľbách 5. novembra vytvorila radu poradcov z oboch politických strán, ktorí by jej poskytovali spätnú väzbu k politike. Informuje o tom agentúra Reuters.

Harrisová tiež uviedla, že do svojho kabinetu dosadí republikána. "Nechcem ľudí, ktorí by mi len prikyvovali. Chcem ľudí, ktorí prídu s nápadmi," povedala Harrisová počas prejavu na podujatí v Arizone pre republikánov, ktorí podporujú jej kampaň. "Vytvorím preto radu pozostávajúcu zo zástupcov oboch strán, aby sme mohli dať tomuto bodu nejakú štruktúru. A robiť prácu, ktorá je dôležitá," dodala.

archívne video

Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf (Zdroj: Profimedia)

Harrisová strávila stredu až piatok kampaňovaním v Nevade a Arizone, ktoré patria k tým štátom americkej Únie, kde sa bude rozhodovať o výsledku volieb.

Harrisová vedie nad Trumpom

Nedávny prieskum agentúry Reuters ukázal, že Harrisová vedie nad svojím republikánskym rivalom Donaldom Trumpom o 3 percentuálne body, v pomere 46 ku 43 percentám.

Viac o téme: VoľbyKampaňRepublikániUSAKamala HarrisováRada poradcov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu