Piatok11. október 2024, meniny má Valentína, zajtra Maximilián, Maxim, Max

Dramatická scéna pred kinom: Polícia postrelila podozrivého zo zakladania požiarov

(Zdroj: X/@AHuxley1963)

KREFELD - Policajti včera večer pred kinom v meste Krefeld na západe Nemecka postrelili a zneškodnili neznámeho muža, oznámila polícia denníku Rheinische Post. Postreleného muža z miesta odviezla sanitka. Muž je podľa polície podozrivý zo založenia požiarov v meste.

Muž útočil sám a nemal komplicov, uviedla polícia. O jeho motíve v tejto chvíli nie sú žiadne informácie. Podľa zdrojov listu blízkych ministerstvu vnútra nebol okrem podozrivého nikto zranený. Podľa videozáznamu na sociálnych sieťach muž pri úteku pred políciou vbehol do pokladničnej haly kina Cinemaxx. Následne došlo k potýčke s políciou a muž bol postrelený, dodal list Rheinische Post.

Podľa pôvodných informácií zverejnených políciou sa ozbrojený páchateľ okolo ôsmej hodiny večer chystal útočiť v hľadisku kina Cinemaxx v areáli stanice, píše list. To medzitým polícia dementovala, ale potvrdila, že muža spája s požiarmi založenými na troch miestach v Krefelde, vrátane hlavnej stanice, v ktorého areáli sa biograf nachádza. Podľa nepotvrdených správ mohlo ísť o útoky zápalnými fľašami. O návštevníkov kina sa potom starali traja duchovní. Na miesto incidentu dorazil tiež starosta Frank Meyer, aby sa oboznámil so situáciou. Meyer sa predtým zúčastnil na akcii v kine, kde sa konalo informačné stretnutie pre verejnosť o rekonštrukcii kina.

Viac o téme: NemeckoPolíciaPodpaľačstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu