Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Nevinná hra sa premenila na boj o život! 5 detí skončilo v nemocnici: Lekári varujú, TOTO nerobte

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Internetom koluje nový trend, ktorý zaujal množstvo detí. Na vlastnej koži si nevinnú hru chcelo vyskúšať aj 5 detí z Čiech. O chvíľu nato však bojovali o život. Lekári varujú.

Známou sociálnou sieťou TikTok koluje na prvý pohľad nevinná hra. Deti si kupujú malé gulôčkové magnety pomocou ktorých si vytvárajú piercing na rôznych miestach. V skutočnosti je však táto nevinná zábava oveľa nebezpečnejšia ako vyzerá.

archívne video

Bývalý riaditeľ Fakultnej nemocnice v Trenčíne Tomáš Janík informuje o situácii s poškodenými potrubiami v nemocnici (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Svoje o tom vie 5 detí z Čiech, ktoré sa rozhodli to vyskúšať tiež. Piercing si pokúsili vytvoriť na jazyku a následne omylom guľôčky prehltli. Potom začal boj o život. "Jedna pacientka mala veľké šťastie a guľôčky vyšli bez problémov, ďalší pacienti ale v súčasnej dobe zostávajú hospitalizovaní, dvaja z nich budú dnes pravdepodobne akútne operovaní," poznamenala fakultná nemocnica v Motole na sociálnej sieti.

 

❗️Nebezpečný trend koluje po sociálních sítích❗️ Ve FN Motol bylo a stále je ošetřováno 5 dětí, které se dle informací...

Posted by Fakultní nemocnice v Motole on Friday, October 4, 2024

Lekári vysvetľujú, že výzva je skutočne nebezpečná a deti dokonca môžu prísť aj o život. "Pri prehltnutí viacerých magnetov alebo magnetu a kovového predmetu hrozí ich spojenie, ktoré môže k sebe pritiahnuť napríklad žalúdok a črevo a spôsobiť jeho poškodenie alebo aj dokonca prederavenie (perforáciu), zápal a v niektorých prípadoch aj ohrozenie života," dodali lekári. Zároveň deti prosia, nech sa o podobné kúsky už nepokúšali.

Viac o téme: DetiNemocnicaLekáriHra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu