Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Pápež na audiencii potvrdil svoju nadchádzajúcu návštevu Belgicka a Luxemburska

pápež František
pápež František (Zdroj: SITA/AP Photo/Dita Alangkara)

VATIKÁN - Pápež František v stredu vo Vatikáne absolvoval obvyklú generálnu audienciu, na ktorej potvrdil svoju nadchádzajúcu cestu do Belgicka a Luxemburska, píše o tom správa z agentúry Reuters.

Počas audiencie bol pápež podľa agentúry Reuters v dobrej forme, len počas príhovoru občas zakašľal. V pondelok pritom pápež zo zdravotných dôvodov zrušil všetky svoje naplánované stretnutia. Vatikán ako dôvod uviedol, že u pápeža sa objavili príznaky miernej chrípky.

archívne video

Na Námestí svätého Petra vo Vatikáne sa koná pohreb emeritného pápeža Benedikta XVI. (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Zrušenie programu označil Vatikán za preventívne opatrenie vzhľadom na pápežovu cestu do Luxemburska a Belgicka, ktorá je naplánovaná od štvrtka do nedele. Pápež na audiencii potvrdil, že má v pláne uskutočniť ju a požiadal veriacich o modlitby za jej úspech.

Stredajšiu generálnu audienciu pápež začal obvyklou jazdou v otvorenom papamobile, z ktorého zdravil zhromaždených pútnikov a turistov. Vo svojom neskoršom príhovore sa zameral okrem iného aj na nebezpečenstvá pokušení vrátane online pornografie, ktorú katolícka vierouka zakazuje.

Cesta do Belgicka a Luxemburska bude pápežovou 46. cestou do cudziny. Uskutoční sa necelé dva týždne po tom, ako sa vrátil z náročnej 12-dňovej cesty do štyroch krajín juhovýchodnej Ázie a Oceánie, kde mal nabitý program a celkovo nalietal takmer 33-tisíc kilometrov.

Očakáva sa, že jeho cesta do Luxemburska a Belgicka bude príležitosťou zdôrazniť potreby migrantov v Európe. Súčasťou cesty budú aj stretnutie s osobami, ktoré sú obeťami sexuálneho zneužívania zo strany predstaviteľov cirkvi.

Viac o téme: Návšteva AudienciaBelgickoPápež FrantišekLuxembursko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu