Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

Nemecká polícia vyšetruje rannú streľbu na hodinárstvo v Kolíne nad Rýnom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Matthias Schrader)

KOLÍN NAD RÝNOM - Nemecká polícia vyšetruje sobotnú streľbu na predajňu hodín v Kolíne nad Rýnom ako možné prepojenie s nedávnymi výbuchmi v meste, uviedol policajný hovorca. Informuje o tom agentúra DPA.

Krátko po 4.00 h neznáma osoba vypálila viac ako 20 rán z plnoautomatickej zbrane na fasádu budovu vo štvrti Niehl, kde sa nachádza predajňa hodín. Potom utiekla. Pred budovou sa našli nábojnice, povedal hovorca s tým, že nedošlo k žiadnym zraneniam. Okolnosti streľby nie sú stále známe, prokuratúra a polícia sa domnievajú, že incident pravdepodobne súvisí s organizovaným zločinom a dvoma nedávnymi výbuchmi v centre mesta.

Vo štvrtok šéf kolínskej kriminálky Michael Esser uviedol, že pravdepodobne ide o spôsob riešenia sporu medzi súperiacimi zločineckými gangmi a na prípadoch pracuje viac ako 60 vyšetrovateľov. Vrchný prokurátor Ulrich Bremer povedal, že pravdepodobne ide o zmiznutie zhruba 300 kilogramov marihuany a skupina, ktorá bola okradnutá, sa teraz pokúša túto stratu buď nahradiť alebo získať drogy späť.

Viac o téme: NemeckoPolíciaStreľba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu