Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

AKTUÁLNE Autobus MHD sa zrazil s autom! Skončili na železničnom koľajisku

AKTUALIZOVANÉ
(Zdroj: Topky)

KARLOVE VARY - V Karlových Varoch zišiel dnes ráno autobus mestskej hromadnej dopravy po strete s osobným autom do železničného koľajiska. Vodič autobusu, 15 cestujúcich a vodič osobného auta boli ošetrení s ľahkými zraneniami, kvôli vyššiemu počtu zranených vyhlásili záchranári traumuplán prvého stupňa. Muž, ktorý šoféroval osobné auto, nadýchal podľa informácií polície 0,83 promile alkoholu. Doprava v centre mesta stojí, rovnako ako bola zastavená premávka na železnici. Čaká sa na vyslobodenie autobusu z koľajiska. Vyplýva to z informácií polície, hasičov, záchrannej služby a Správy železníc.

Podľa prvých informácií zišiel po 6:30 autobus mestskej hromadnej dopravy zo zhruba dvojmetrovej steny do železničného koľajiska na križovatke Západnej a Varšavskej ulice po strete s osobným automobilom. Podľa spravodajcu ČTK z miesta autobus prerazil zábradlie a skončil prednou časťou v koľajisku. Koľaj je posunutá približne o pol metra až jeden meter. Pracovníci Správy železníc zisťujú poškodenie trate, autobus by mali vyslobodzovať dva žeriavy. Príčina nehody je v vyšetrovaní polície, ktorá na svoju prácu používa 3D scanner.

archívne video

V Rakúsku havaroval slovenský autobus (Zdroj: Facebook/Freiwillige Feuerwehr Thalgau)

"Na miesto bolo vyslaných päť hasičských jednotiek s 11 kusmi techniky. Hasiči pomohli s vyslobodením cestujúcich aj oboch vodičov. Teraz je autobus staticky zabezpečený, aby sa nehýbal a bude prebiehať jeho vyslobodenie z koľajiska," povedal ČTK hovorca krajských hasičov Lukáš Černý.

"Krátko po siedmej hodine ráno vyhlásila Zdravotnícka záchranná služba Karlovarského kraja prvý stupeň traumaplánu. Všetkých 17 účastníkov nehody bolo s ľahkými zraneniami rozvezených do zdravotníckych zariadení v Karlovarskom kraji aj za pomoci dopravného automobilu hasičského záchranného zboru," spresnil hovorca krajskej záchrannej služby Radek Hes.

Podľa informácií hovorcu polície Jána Bílka je v mieste nehody doprava úplne zastavená od križovatky pri Chebskom moste po kruhový objazd pri bývalej Solivárni. V centre mesta sa celé ráno tvoria kolóny. Podľa serveru dopravninfo.cz sa doprava spomaľuje predovšetkým v Západnej ulici, na Chebskom moste, v Rybároch a pri zjazdoch z prieťahu mestom. Podľa hovorcu Správy železníc Dušana Gavendu nejazdia vlaky medzi stanicami Karlove Vary a Karlove Vary Dolné nádraží.

Premávka na ceste bude obnovená po vyslobodení autobusu z koľajiska a po ukončení vyšetrovania nehody, čo bude trvať minimálne niekoľko hodín. České dráhy, ktoré v uvedenom úseku vypravujú vlaky z Karlových Varov do nemeckého Johanngeorgenstadtu, na webe odhadujú obnovenie prevádzky okolo poludnia. O náhradnej autobusovej preprave cestujúcich dráhy neinformujú.

Viac o téme: NehodaŽeleznicaČeskoKarlove VaryAutoAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu