Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

To musíte vidieť! Dramatické VIDEO, ako sa z pokojnej rieky stalo rozbúrené MONŠTRUM....Za pár hodín úplná katastrofa

Reka-Neblo v Slovinsku za hodinu a pol pohltila celý most
Reka-Neblo v Slovinsku za hodinu a pol pohltila celý most (Zdroj: X/ARSO vode)

IDRIJA – Nepriaznivé počasie sa v tomto týždni neprejavilo len v strednej Európe. Silné dažde udreli aj v južnejších oblastiach kontinentu. V istom slovinskom regióne dokonca rieka vystúpila nad úroveň mostu. Zarážajúce je, že tento stav nastal v relatívne krátkom čase.

Silný vietor a najmä mohutné dažde spôsobujú v Slovinsku veľké problémy. Vodné toky po celej krajine sú pod drobnohľadom. Zrážky padajú bez prerušenia a odzrkadľuje sa to aj na hladine riek. V niektorých častiach krajiny stúpajú do neuveriteľných čísiel, informuje Zurnal24. Najhoršie na tom je, že situácia sa zmenila len za pár hodín.

Rozbúrená rieka 

Dôkazom rýchlej zmeny počasia je video, ktoré koluje po sociálnych sieťach. Ako prvá ho zverejnila Agentúra životného prostredia Slovinskej republiky. Vo štvrtok popoludní 12. septembra vystúpili hladiny riek v okrese Golo Brdo do kritických čísiel. Vodný tok Reka-Neblo pri meste Idrija pohltil celý most nad riekou. Malo sa tak stať za hodinu a pol. 

Na hydrometeorologickej stanici vo Vedrijane ARSO od stredajšieho večera do dnešného rána zaznamenalo, že spadlo neuveriteľných 164 mm zrážok. "Prietoky riek po celej krajine sú v krízovom štádiu. Niektoré sa už vylilai zo svojich korýt. V povodí Savinje hladina vody klesá, no na východe krajiny je situácia stále kritická," vyjadril sa ARSO s tým, že ohrozené sú územia v povodí riek Krka, Dravinja aj Ljubljanice. 

 

|💧⚠️PREVIDNO⚠️☔️| Kot je poročal tudi ARSO vreme , so ob današnjih močnih nalivih, še posebej med 16.30 in 18.00 hitro...

Posted by Občina Brda on Thursday, September 12, 2024

 

Viac o téme: ZáplavyPočasieKatastrofySlovinskoReka-NebloGoriška Brda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu