Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Trump vylúčil ďalšiu debatu s Harrisovou: Môžu za to prieskumy? Exprezident sa vyjadril jasne!

(Zdroj: SITA/AP/Matt Rourke)

WASHINGTON - Bývalý americký prezident a nominant republikánov na post prezidenta Donald Trump vylúčil vo štvrtok ďalšiu debatu so svojou demokratickou rivalkou Kamalou Harrisovou pred novembrovými voľbami. Informujeme podľa správy agentúry Reuters.

"Nebude nijaká tretia debata!" napísal Trump v príspevku na svojej sociálnej sieti Truth Social. V utorok sa uskutočnila prvá a možno jediná predvolebná debata oboch kandidátov. Vysielala ju televízia ABC a k obrazovkám prilákala približne 67,1 milióna divákov, vyplýva z údajov spoločnosti Nielsen.

Viacero prieskumov naznačuje opak

Trump vo svojom príspevku tvrdí, že prieskumy naznačujú jeho výhru v debate. Reuters však upozorňuje, že viacero prieskumov naznačuje opak a respondenti v nich považujú výkon Harrisovej za lepší. Podľa prieskumov si tiež 54 percent registrovaných voličov myslí, že jedna predvolebná debata Trumpa a Harrisovej stačí, zatiaľ čo 46 percent opýtaných by chcelo aj druhú.

Republikán Trump absolvoval v júni debatu so súčasným americkým prezidentom Joeom Bidenom, ktorý krátko na to odstúpil zo súboja o prezidentský post. Po Bidenovom slabom výkone totiž stratila časť jeho kolegov z Demokratickej strany vieru v jeho schopnosť poraziť Trumpa v prezidentských voľbách, ktoré sa uskutočnia 5. novembra.

Viac o téme: DebataDonald TrumpPrezidentské voľbyKamala Harris
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu