Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Panika na Filozofickej fakulte v Ostrave: Anonym hrozil streľbou, evakuácia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: X/Policie ČR)

PRAHA/OSTRAVA - Na Filozofickej fakulte Ostravskej univerzity v stredu zasahovala polícia. Anonym sa podľa médií vyhrážal, že chce v škole strieľať. Univerzita na webe uviedla, že polícia údajného páchateľa zadržala.

archívne video

Streľba v Bratislave: Svedkovia počuli dva výstrely (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

O potenciálnom nebezpečenstve streľby sa univerzita podľa svojho vyjadrenia dozvedela od polície, ktorá ju v stredu dopoludnia varovala. "Z preventívnych dôvodov došlo k okamžitej evakuácii a uzavretiu objektov Ostravskej univerzity v centre Ostravy. Pred 13.00 h sme od Polície ČR obdržali informáciu, že bol podozrivý zadržaný," priblížila udalosti univerzita. Polícii poďakovala za rýchlu reakciu a profesionálny prístup.

Hovorkyňa moravskosliezskej polície Soňa Štětínská neskôr uviedla, že podozrenie z možného ohrozenia pominulo a verejnosti nehrozí žiadne nebezpečenstvo. "So zadržaným mužom podozrivým z trestného činu nebezpečného vyhrážania sa pracujú kriminalisti Mestského riaditeľstva polície Ostrava. Realizujú úkony trestného konania a vecou sa aj naďalej zaoberajú," napísala v tlačovej správe.

Precízna práca polície

Zároveň priblížila postup polície. Informácie o vyhrážke týkajúcej sa zdravotníckeho zariadenia dostali dopoludnia juhomoravskí policajti. Neznáma osoba sa zároveň zmienila aj o hrozbe streľby na konkrétnej fakulte jednej z ostravských vysokých škôl. Policajti ihneď kontaktovali kolegov v Moravskoliezskom kraji. Tí podľa Štětínskej okamžite prijali nevyhnutné preventívne opatrenia na zaistenie bezpečnosti a súčasne zisťovali informácie o pohybe vyhrážajúcej sa osoby. "Vďaka precíznej operatívnej práci policajti za asistencie zásahovej jednotky muža popoludní v Ostrave zadržali," dodala.

Viac o téme: ČeskoPolíciaStreľbaUniverzita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu