Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Islamský štát sa prihlásil k samovražednému útoku v Kábule: Zabil najmenej šesť ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Ebrahim Noroozi)

KÁBUL - Islamský štát sa v utorok prihlásil k zodpovednosti za samovražedný útok, ktorý v pondelok v afganskom hlavnom meste Kábul zabil najmenej šesť ľudí. Teroristická organizácia to oznámila cez platformu Telegram, informuje o tom agentúra Reuters.

Pri útoku utrpelo podľa tamojších úradov zranenia ďalších 13 ľudí. Islamský štát však vo svojom príspevku píše o najmenej 45 zranených a mŕtvych ľuďoch.

archívne video

Prezident Joe Biden verejne potvrdil zabitie vodcu al-Káidy Ajmana Zawahrího (Zdroj: Facebook/President Joe Biden)

"Dnes (pondelok) popoludní sa odpálila osoba s výbušninou na tele," objasnil hovorca kábulskej polície na sociálnej sieti X. K explózii došlo v jednej zo štvrtí v južnej časti Kábulu. Medzi šiestimi obeťami je aj jedna žena. Zranených civilistov previezli do nemocnice.

V rôznych oblastiach Afganistanu vrátane škôl, mešít a nemocníc v poslednom období útočí miestna odnož teroristickej organizácie Islamský štát, ktorá je hlavným rivalom vládnuceho Talibanu. Ten prevzal moc ešte v roku 2021, čím sa skončila 20 rokov trvajúca vojna medzi zahraničnými silami vedenými USA a islamistickými povstalcami.

Viac o téme: Zodpovednosťútok KábulAfganistanIslamský štátVýbuch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu