Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

MIMORIADNY ONLINE Ruský krvavý útok! Desivé zábery z Poltavy: Traja ukrajinskí ministri podali demisiu

Ruský útok v Poltave si vyžiadal desiatky obetí. Zobraziť galériu (2)
Ruský útok v Poltave si vyžiadal desiatky obetí. (Zdroj: X)

KYJEV - Pri ruských útokoch na Záporožskú oblasť na juhovýchode Ukrajiny zahynuli dve osoby, jednou z nich bolo osemročné dieťa. Ďalší človek prišiel o život pri raketovom útoku na mesto Dnipro, uviedli v utorok ukrajinskí predstavitelia. Informujeme na základe správy agentúry Reuters. Situáciu sledujeme ONLINE.

Naživo z Ukrajiny

VIDEO 

Zelenskyj nalieha na USA, aby povolili útoky hlbšie do územia Ruska (Zdroj: Facebook/Volodymyr Zelenskyj)

ONLINE

21:27 Prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal 3. septembra zástupcu vedúceho ukrajinskej prezidentskej kancelárie Rostyslava Shurmu.

21:05 Podpredsedníčka ukrajinskej vlády pre európsku a euroatlantickú integráciu Oľha Stefanišynová doručila v utorok parlamentu svoju demisiu. Na sociálnej sieti Facebook to oznámil predseda Najvyššej rady Ruslan Stefančuk.

 

❗️До Верховної Ради України надійшла заява від Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції...

Posted by Ruslan Stefanchuk on Tuesday, September 3, 2024

20:44 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok pre americkú televíznu stanicu NBC News povedal, že Kyjev si plánuje udržať zabraté ruské územia na bližšie neurčený čas. "Teraz ho potrebujeme," povedal Zelenskyj o zabratom území v prvom exkluzívnom rozhovore vo formáte moderátor-respondent, odkedy Kyjev po prekvapivom augustovom vpáde ovládol 1300 štvorcových kilometrov územia Ruska.

20:33 Generálny riaditeľ Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) Rafael Grossi v utorok po stretnutí s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským v Kyjeve vyhlásil, že situácia v Záporožskej atómovej elektrárni je nestabilná a naďalej hrozí jadrová katastrofa. Informuje o tom agentúra Reuters.

19:50 Oslo prispelo 570 miliónmi nórskych korún (približne 53,3 milióna dolárov) na nákup ďalších bezpilotných lietadiel a systémov protivzdušnej obrany pre Ukrajinu, oznámila nórska vláda 3. septembra.

19:30 Rusko 30. augusta odpálilo kĺzavé bomby na Charkov, pričom zabilo najmenej sedem ľudí a viac ako 90 zranilo. Jednou zo zabitých bola 18-ročná umelkyňa Veronika Kozhushko, známa aj ako Nika.

19:10 Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán sa v otázke ruskej útočnej vojny na Ukrajine nepridal k väčšine západných krajín, dokonca by sa dalo konštatovať, že stojí na strane opačného tábora. Uviedol to v utorok v rozhovore pre estónsky server news.err.ee tamojší minister zahraničných vecí Margus Tsahkna. Informuje o tom server 444.hu.

18:55 Predseda Kongresu miestnych a regionálnych samospráv Rady Európy (RE) Marc Cools v utorok odsúdil ruský raketový útok v ukrajinskom meste Poltava. Podľa ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského bol zasiahnutý vojenský inštitút, tamojšie médiá hovoria aj o zásahu zdravotníckeho zariadenia.

18:40 O 18:20 hod. miestneho času bolo potvrdených 51 mŕtvych a viac ako 200 zranených pri ruskom raketovom útoku na mesto Poltava z 3. septembra, uviedla generálna prokuratúra.

17:54 Čínske banky uzatvárajú transakcie s Ruskom kvôli obavám zo straty prístupu k americkému doláru a odrezania od medzinárodných finančných trhov, uviedli experti pre Kyjev Independent.

17:30 Česko bude v pomoci Ukrajine pokračovať ako v rámci muničnej iniciatívy, tak aj ďalšími formami. V reakcii na utorňajší ruský raketový útok na ukrajinský vojenský inštitút v meste Poltava, pri ktorom zomrelo najmenej 47 ľudí a ďalších 206 utrpelo zranenia, to na sociálnej sieti X uviedol český premiér Petr Fiala

17:04 Mongolsku sa nepodarilo zatknúť Putina kvôli „energetickej závislosti, neutralite“, uvádza Politico.

16:55 Ukrajinský minister strategického priemyslu Olexandr Kamyšin, ktorý zodpovedá za domácu zbrojnú výrobu, minister spravodlivosti Denys Maľuska a minister životného prostredia Ruslan Strilec podali v utorok demisiu, oznámil predseda parlamentu Ruslan Stefančuk, píše agentúra Reuters.

16:45 Ruské sily odpálili 3. septembra dve balistické rakety na mesto Poltava, pričom zabili najmenej 47 a zranili 206 ľudí, uviedla ukrajinská prvá dáma Olena Zelenská.

16:40 Kyiv Independent sa 1. septembra stretol s bývalým generálom amerických vzdušných síl Philipom M. Breedlovom na fóre Globsec v Prahe, aby získal jeho hodnotenie situácie na bojisku v Kursku, Pokrovsku a vojny ako celku.

16:24 Spojené štáty sú blízko súhlasu s poskytnutím striel dlhého doletu JASSM Ukrajine, ktorá by nimi mohla zasahovať ciele hlboko v Rusku. Kyjev však bude musieť počkať niekoľko mesiacov, kým sa nevyriešia technické záležitosti. Zaradenie týchto striel vzduch- krajina do balíka vojenskej pomoci pre Kyjev by malo byť oznámené tento rok na jeseň, uviedli tri zdroje agentúry Reuters s tým, že konečné rozhodnutie ešte nepadlo.

16:03 Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva skúma zákon, ktorý na Ukrajine umožní zákaz pôsobenia pravoslávnej cirkvi spojenej s Ruskom. Podľa OSN totiž tento zákon vyvoláva vážne obavy týkajúce sa slobody náboženského vyznania.

15:47 Šéf ukrajinskej energetickej siete Volodymyr Kudrytskyi bol odvolaný, potvrdili členovia predstavenstva.

15:30 Všetky rozpaky z napadnutia a okupácie ruských území nestačili na to, aby Moskva nestratila zrak z ceny za dobytie celého ukrajinského Donbasu.

15:08 "Charkovská mešita a mnohé ďalšie na východe boli zničené. Pre (Rusov) je to jedno - mešita alebo kostol," hovorí Mustafa Džemilev, ukrajinský zákonodarca a významný vodca Krymských Tatárov.

14:53 Ruské údery poškodili nadzemné elektrické vedenie v okupovanej Záporožskej jadrovej elektrárni, tvrdí Energoatom.

14:38 Rumunský parlament v utorok schválil návrh zákona, ktorý umožňuje darovať Ukrajine protiraketový systém obrany Patriot. Informuje o tom agentúra Reuters.

13:35 Ruský vzdušný útok na ukrajinské mesto Poltava dnes podľa predbežných správ zabil 41 ľudí a viac ako 180 ďalších zranil, uviedol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Dvojica balistických striel podľa neho zasiahla vzdelávaciu inštitúciu a nemocnicu.

Desivé zábery z miesta útoku

13:25 Požiar v Rostovskej oblasti odrezal dedinu Romanovka.

12:57 Štvrtého vývojára Putinových hypersonických technológií poslali do väzenia za vlastizradu.

12:30 Na internete sa objavil videozáznam, ktorý ukazuje, čo vyzeralo ako dron, ktorý pršal dolu ohnivým, rozpáleným kovom na neviditeľných vojakov ukrytých v pásme stromov.

11:52 Ukrajinské APC strieľa na pozície ruskej pechoty na Pokrovskom smere.

11:23 Ruská prokuratúra zrušila rozhodnutie vyšetrovacieho výboru o odmietnutí začať trestné stíhanie v súvislosti so smrťou Alexeja Navaľného.

10:24 Pri ruských útokoch na Záporožskú oblasť na juhovýchode Ukrajiny zahynuli dve osoby, jednou z nich bolo osemročné dieťa. Ďalší človek prišiel o život pri raketovom útoku na mesto Dnipro, uviedli v utorok ukrajinskí predstavitelia. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

10:15 V dôsledku rozsiahleho požiaru v Charkovskej oblasti evakuujú celú dedinu, informovala regionálna vojenská správa.

9:27 Ruský producent plynu Gazprom oznámil, že v utorok pošle do Európy cez Ukrajinu 42,4 milióna metrov kubických (m3) plynu. To je zhruba rovnaký objem ako v predchádzajúcom dni. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

9:20 Na Ukrajine začala fungovať prvá podzemná vojenská nemocnica.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinUkrajinaVolodymyr ZelenskyjVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu