Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Grékyňa úmyselne zapaľovala nebezpečné požiare: Chcela prilákať hasičov! Dôvod vás šokuje

Pre lesné požiare evakuujú nemocnice pri Aténach.
Pre lesné požiare evakuujú nemocnice pri Aténach. (Zdroj: TASR/AP/Aggelos Barai)

ATÉNY - Žena úmyselne založila požiare v gréckom meste Tripoli, aby prilákala hasičov. Dostala trest odňatia slobody a peňažný trest.

V meste Tripoli v Grécku 44-ročná žena úmyselne založila požiar, aby prilákala hasičov a flirtovala s nimi. Dostala 36-mesačný trest odňatia slobody a pokutu 1000 eur. 

archívne video

Požiar pri Šibeniku hasia aj zo vzduchu (Zdroj: Facebook/Vatrogasci - 193)

Grékyňa bola pri požiaroch vždy na mieste

Podľa „Greekreporter“ ženu zatkli policajní vyšetrovatelia v Tripolise 26. augusta 2024. Miestny hasičský zbor potvrdil jej zatknutie pre dva požiare na poľnohospodárskej pôde z 24. a 25. augusta v obci Kerasitsa pri meste Tripoli v Arkádii.

Podľa "Unilad" sa v oficiálnom vyhlásení polície uvádza: "Grécka štátna príslušníčka je zodpovedná za úmyselné a opakované založenie dvoch požiarov na poľnohospodárskych pozemkoch (24. a 25. augusta) v oblasti Kerasitsa, v meste Tripoli v Arkádii".

„Greekreporter“ uvádza, že žena založila požiare s neuveriteľným úmyslom. Vzbudila podozrenie, pretože bola prítomná pri oboch požiaroch. "Rada pozorovala hasičov a flirtovala s nimi," uviedla polícia. Teraz za to musí zaplatiť a ísť do väzenia.

Grécko sužujú lesné požiare

V júli zúrili v regióne severovýchodne od Atén divoké lesné požiare. Tisíce ľudí museli evakuovať, zatiaľ čo v službe bolo viac ako 500 hasičov so 150 vozidlami. Olympijský štadión na severe hlavného mesta slúži ako útočisko. Pestovatelia olív ako Nikos Anagnostou a Giorgos Tsevas hlásia obrovské straty. „Všetky olivy sú spálené,“ sťažuje sa jeden z obyvateľov.

Úrady predtým evakuovali historické mesto Marathon. Tohtoročné leto je najteplejšie od začiatku merania teplotných rekordov. Grécko je obzvlášť zraniteľné voči takýmto katastrofám. "Všetky olivovníky, všetok vinič bol spálený, všetko bolo zničené," ľutuje Tsevas.

Viac o téme: PožiareGréckoPodpaľačka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu