Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

VIDEO Okamihy hrôzy! Vodič nákladiaka počas jazdy skolaboval, išlo o život

(Zdroj: Repro foto YouTube/Policie ČR)

ŠUMNÁ - Išlo o život! V Českej republike sa odohrala v obci Šumná dramatická situácia. Vodiča nákladiaka uštipol počas jazdy hmyz a dostal anafylaktický šok. Vozidlo prestal ovládať a po dramatickej jazde zastavilo vozidlo až v bazéne. Vďaka duchaplnosti iného vodiča a poskytnutia prvej pomoci šofér nákladiaka prežil.

Českí dopravní policajti v sobotu (10. 8.) zasahovali pri havárii nákladiaka v obci Šumná na Znojemsku. Pieskom plne naložená Tatra pred nehodou kľučkoval z jednej strany vozovky na druhú, trafil niekoľko značiek a vchádzal na trávu mimo komunikácie.

Okamihy hrôzy! Vodič nákladiaka počas jazdy skolaboval, šlo o život (Zdroj: YouTube/Policie ČR)

"Tridsaťosemročný vodič osobného vozidla idúceho za ním situáciu správne vyhodnotil tak, že vodiča postihla náhla zdravotná indispozícia, alebo má na vozidle technickú závadu. Vo chvíli keď tatra pred ním spomalila, vybehol zo svojho auta a pokúsil sa neovládaný dvadsaťpäťtonový kolos dobehnúť a zastaviť. Vodič tatry však medzitým nabúral do plotu jedného domu a zastavil ho až o bazén," opisuje česká polícia.

Vodič osobného vozidla sa ihneď ponáhľal do kabíny, aby zistil zdravotný stav vodiča. Podľa pokynov operátorky tiesňovej linky poskytoval prvú pomoc vodičovi, ktorý za volantom Tatry skolaboval v dôsledku anafylaktického šoku spôsobeného bodnutím hmyzom. S transportom šoféra z kabíny potom pomáhal aj hasičom. Tomu sa povie hrdina. 

Viac o téme: ČeskoAnafylaktický šokŠumná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu