Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Ďalší útok medveďa v Karpatoch: Zviera napadlo hubárov! TOTO im nakoniec pomohlo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUKUREŠŤ - V rumunských Karpatoch napadol a zranil hubára medveď. Ďalší ľudia v lese zviera odohnali hlasným búchaním do vedier.

K incidentu došlo v utorok neďaleko komunity Sansimion, no známy sa stal až v stredu. Po útoku hubára previezli do úrazovej nemocnice v okresnom meste. Utrpel uhryznutie a odreniny na rukách, nohách a tvári. Očití svedkovia uviedli, že útočiace zviera bola medvedica, ktorá putovala s tromi mláďatami.

archívne video

Medveď v obci Horná Mičiná (Zdroj: Facebook/Obec Horná Mičiná)

Len asi pred mesiacom zabil medveď počas turistiky v južných Karpatoch 19-ročnú ženu. Pred tri a pol týždňami v tom istom regióne medveď napadol pastiera a pohrýzol ho do nohy.

8 000 medveďov hnedých v regióne

Podľa vládnych odhadov žije v rumunských Karpatoch okolo 8 000 medveďov hnedých. Po Rusku je to druhá najväčšia populácia medveďov v Európe. Zvieratá opakovane útočia na turistov, napadajú farmy a prehrabávajú sa v smetných nádobách v mestách pri hľadaní potravy.

Po poslednej smrti premiér Marcel Ciolacu oznámil nový zákon, ktorý by vyžadoval, aby sa v určitých regiónoch strieľalo viac medveďov.

Viac o téme: Medveďútok Rumunsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu