Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

V USA obvinili seniora zo sériových vrážd: Až po takmer polstoročí

Warren Luther Alexander má na krku obvinenia z vrážd prostitútok. Zobraziť galériu (2)
Warren Luther Alexander má na krku obvinenia z vrážd prostitútok. (Zdroj: SITA/Ventura County District Attorney's Office via AP, X)

LOS ANGELES - Podozrivý sériový vrah z Mississippi bol obvinený v súvislosti so prípadom uškrtenia troch žien z roku 1977 v južnej Kalifornii. Úrady sa domnievajú, že môžu byť ďalšie obete, oznámili vo štvrtok prokurátori.

Warren Luther Alexander (73) bol obvinený z troch vrážd v okrese Ventura po tom, čo bol v utorok vydaný zo Severnej Karolíny, kde tiež čaká na trestné stíhanie za samostatnú vraždu z roku 1992 spáchanú v okrese Surry.

archívne video

Rodina poškodených v kauze brutálnej vraždy Patrície si pýta 100-tisíc eur (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Jeho tri obete v Kalifornii — Kimberly Carol Fritzová (†18), Velvet Ann Sanchezová (†31) a Ann Rodriguezová (†21) — boli všetky prostitútky, ktoré boli zabité uškrtením, povedal novinárom okresný prokurátor Erik Nasarenko.

Fritzová bola nájdená mŕtva v meste Port Hueneme 29. mája 1977. Sanchezovej telo bolo nájdené 8. septembra v meste Oxnard, zatiaľ čo Rodriguezovej bolo objavené 27. decembra v nemenovanej oblasti.

V USA obvinili seniora
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: X)

Všetky tri navštevovali oblasť severne od Los Angeles, ktorá je známa prostitúciou.

"Aj keď sme verili, že tieto tri zločiny sú skutočne prepojené, stopy zamrzli a detektívi nedokázali identifikovať, kto je zodpovedný za tieto hrozné vraždy," povedal Nasarenko.

Oddelenie pre staršie prípady šerifa okresu Ventura prípad znovu otvorilo vlani vo februári a porovnalo dôkazy DNA nájdené na každej scéne s dôkazmi nahranými do národnej databázy, uviedol okresný prokurátor.

"To, že prípad vychladol, neznamená, že by sa naň malo niekedy zabudnúť," dodal Nasarenko.

Vyšetrovacia genealógia identifikovala Alexandra ako podozrivého zo smrti 29-ročnej Nony Cobbovej v Severnej Karolíne, ktorá bola tiež uškrtená a vyhodená na diaľnici Interstate 77, uviedol DA. 

Podľa správ zo Severnej Karolíny bol Alexander zatknutý za vraždu Cobbovej v marci 2022. Tento prípad sa ešte nedostal pred súd.

Obvinený vrah vyrastal na konci 50. a 60. rokov v Oxnarde v okrese Ventura, kde navštevoval základné, stredné a vysoké školy. Do mesta sa vrátil v 70. rokoch, povedal Nasarenko. Od 70. do začiatku 90. rokov bol Alexander diaľkovým vodičom kamiónu, povedal Nasarenko.

Úrady sa domnievajú, že mohol zabiť aj ďalšie osoby. "Veríme, že môžu byť ďalšie obete lokálne aj v iných štátoch," povedal. „Ide o prebiehajúce vyšetrovanie a budeme pokračovať vo všetkých dostupných stopách.

"Toto nie je v žiadnom prípade uzavreté."

Alexander sa prvýkrát objavil na vrchnom súde okresu Ventura vo štvrtok ráno a predvolaný bude 21. augusta. Vo väznici okresu Ventura ho zadržiavajú bez možnosti kaucie.

Viac o téme: Sériový vrahWarren Luther Alexander
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu