Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Ruská šachistka otrávila svoju rivalku ortuťou: Z činu ju usvedčujú kamerové záznamy!

(Zdroj: Grab - X/UNITED24 Media)

MOSKVA - Na šachovom turnaji v Dagestane upadla do bezvedomia jedná zo súťažiacich po tom, ako jej náhle prišlo zle. Policajné vyšetrovanie následne odhalilo, že pred začiatkom partie jej šachistka Amina Abakarovová obliala šachovnicu a figúrky ortuťou. Celý incident navyše natočila bezpečnostná kamera.

"Je veľmi nešťastné, že sa takýto incident stal v Dagestane, najmä na šachovej akcii. Úprimne povedané, je to nejaká divočina. Teraz je najdôležitejšie zdravie zranenej účastníčky, o ktorú máme strach. Pretože žiadna medaila z majstrovstiev republiky alebo olympijských hier nemá cenu života a zdravia športovcov. Veľmi dúfam, že zranená žena je v poriadku. Prajem jej uzdravenie a samozrejme skorý návrat k šachovnici,“ uviedol podľa portálu news.ru výkonný riaditeľ Ruskej šachovej federácie Alexander Tkačev.

Obe ženy mali mať dlhodobý spor. Abakarovovej teraz hrozí doživotné vylúčenie zo šachovej federácie, prepustenie zo zamestnania a čelí aj trestnému stíhaniu. Jej súperku po otrave previezli do nemocnice. Podľa ruských médií už nie je v ohrození života.

Viac o téme: DagestanAmina Abakarovová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu