Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Brutálna nehoda autobusu si vyžiadala najmenej deväť obetí! Ďalší sú zranení

Pri tragickej nehode v Turecko zomrelo viacero ľudí Zobraziť galériu (2)
Pri tragickej nehode v Turecko zomrelo viacero ľudí (Zdroj: TASR/Mehmet Futsi - Anadolu Agency)

ANKARA -Najmenej deväť ľudí zomrelo a 26 ďalších utrpelo zranenia pri nehode autobusu neďaleko Ankary, informovala agentúra Anadolu. Niektoré miestne médiá píšu o 11 mŕtvych. Podrobnosti o obetiach zatiaľ nie sú k dispozícii. Podľa agentúry DPA nešlo o turistický autobus.

archívne video

Autobus odpálil závoru a preletel cez železničné priecestie (Zdroj: Youtube/Polícia Poľskej republiky)

Autobus, ktorý podľa Anadolu patril spoločnosti Öz Agri Seç Turizm, zo zatiaľ neznámych príčin skoro ráno narazil na diaľnici do mosta. Nehoda sa stala okolo 05: 00 miestneho řčasu (04: 00 SELČ) ráno miestneho času na ceste z Eskişehiru do Ankary.

Guvernér provincie Ankara Vasip Şahin uviedol, že na mieste nehody neboli známky toho, že by vodič brzdil. Podľa Şahina asi zaspal, príčina nehody sa vyšetruje.

Na miesto dorazil veľký počet záchranárov a hasiči. Na fotografiách, ktoré zverejnila Anadolu, je vidieť úplne zničený autobus.

Agentúra DPA napísala, že nešlo o turistický autobus. Turecký viceprezident Cevdet Yilmaz a ministerka pre rodinu a sociálne záležitosti Mahinur Özdemirová Göktaşová vo svojich kondolenciách podľa agentúry Anadolu hovorili o "našich občanoch", ktorí prišli pri tragickej nehode o život.

Viac o téme: NehodaTureckoAnkaraAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu