Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Izrael vydal nové príkazy na evakuáciu na severe Pásma Gazy

Izraelský letecký útok na Pásmo Gazy
Izraelský letecký útok na Pásmo Gazy (Zdroj: TASR/AP/Abdel Kareem Hana)

GAZA - Izraelská armáda (IDF) v stredu vydala nové príkazy na evakuáciu Palestínčanov v oblastiach na severe Pásma Gazy, ktoré zasiahla medzi prvými po začiatku vojny. Informujeme na základe správy agentúry Reuters.

Hovorca IDF zverejnil evakuačný príkaz týkajúci sa niekoľkých štvrtí Bejt Lahíj a Bejt Hanún, dnes už z väčšej časti zničených miest. "Hamas a teroristické organizácie odpaľujú rakety z vašej oblasti smerom na Izrael. IDF preto bude konať rázne a bezodkladne," uvádza sa v oznámení pre Palestínčanov prostredníctvom SMS správ či sociálnych sietí. "V záujme vlastnej bezpečnosti sa okamžite evakuujte do známych úkrytov v centre mesta Gaza," dodal hovorca.

archívne video

Slovenská republika ponúkla vládnu letku na prevoz zranených osôb z Pásma Gazy, oznámil prezident Pellegrini (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Boje v Pásme Gazy pokračujú aj v čase, keď sa Izrael pripravuje na očakávaný útok Iránu a jeho blízkeho libanonského spojenca Hizballáhu na severe krajiny po nedávnej vražde vodcu Hamasu Ismaíla Haníju. Izraelská armáda tvrdí, že v posledných dňoch zabila desiatky militantov v Gaze. V stredu uviedla, že jej jednotky zasiahli zariadenia na výrobu zbraní v centrálnej časti Gazy, kde sa však podľa agentúry Reuters ukrývajú desaťtisíce vysídlených Palestínčanov. Záchranári hlásili tri obete po nálete v neďalekom susedstve mesta Gaza.

Viac o téme: EvakuáciaIzraelPásmo Gazy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu