Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Putinov miliónový bombardér je zničený: Zábery ukazujú chaotické podmienky na ruskej základni

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Chaos v Rusku: Putinov miliónový bombardér bol zrejme zničený. Aktuálne satelitné snímky ukazujú totálne zničenie ruskej leteckej základne v Morozovsku. Lietadlo SU-34 je považované za najdôležitejšiu Putinovu zbraň vo vojne na Ukrajine.

Ďalšie vážne fiasko pre Vladimira Putina. Ako uvádza hlavná ukrajinská spravodajská služba GUR, ruské ozbrojené sily utrpeli ničivé straty. Putinov miliónový bombardér (v hodnote vyše 34 miliónov eur) bol zrejme zničený pri útoku na leteckú základňu v Morozovsku.

Boje na Ukrajine aj naďalej pokračujú (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Podľa Ukrajiny kyjevské sily zostrelili lietadlo SU-34 počas útoku na letisko Morozovsk v Rostovskej oblasti. Podľa ukrajinských informácií bolo pri bombardovaní poškodených niekoľko budov na leteckej základni vrátane muničného skladu. Suchoj Su-34 je jedným z najdôležitejších lietadiel, na ktoré sa Rusko spoliehalo od začiatku invázie na Ukrajinu vo februári 2022.

Satelitné snímky ukazujú úplné zničenie leteckej základne v Morozovsku

Aktuálne satelitné snímky ukrajinskej spravodajskej služby ukazujú nielen úplné zničenie muničných skladov, ale aj pozostatky ruského Su-34. Okrem toho sa ukrajinské spravodajské služby domnievajú, že ďalšie dva bombardéry Su-34 boli poškodené úlomkami. Tieto informácie pochádzajú z príspevku zverejneného na X (predtým Twitter). Aj celý objekt vykazuje rôzne stupne poškodenia.

Upozornenie: Kedy presne k incidentu došlo a či sú ukrajinské zábery naozaj skutočné, nie je možné nezávisle overiť. Samotné Rusko zatiaľ údajné straty nekomentovalo.

Viac o téme: ZostrelenieRuský bombardérSu-34
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu