Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Útočné krokodíly V Austrálii! Usmrtili už dvoch ľudí, aj dieťa

(Zdroj: Getty Images)

CANBERRA - Austrálska polícia v utorok uviedla, že v zažívacom trakte usmrteného veľkého krokodíla sa našli ľudské pozostatky. Ide už o druhý smrteľný útok krokodíla na človeka za uplynulý mesiac. Iinformuje správa agentúry AP.

Obeťou je s najväčšou pravdepodobnosťou 40-ročný lekár Dave Hogbin, ktorý v sobotu spadol zo strmého brehu do rieky Annan v severozápadnom štáte Queensland. Pochádza z Nového Južného Walesu a v Queenslande trávil dovolenku spolu so svojou manželkou tromi synmi. Jeho smrť ešte musia potvrdiť testy DNA.

archívne video

Krokodíl vo Váhu

Jeho rodina vo vyhlásení uviedla, že "napriek tomu, že bol vysoký, silný a zdatný, vzhľadom na zložité terénne podmienky sa z vody nedokázal dostať." Jeho manželka sa mu snažila pomôcť, avšak svah bol príliš strmý a klzký a manžela z vody nedokázala vytiahnuť. Podozrivého krokodíla s dĺžkou 4,9 metra strážcovia prírody usmrtili v pondelok približne štyri kilometre od miesta, kde zmizol Hogbin. Podobná tragédia sa udiala aj 2. júla, kedy krokodíl usmrtil 12-ročné dievča, ktoré sa so svojou rodinou kúpalo v potoku v susednom Severnom teritóriu. Jej pozostatky sa našli o niekoľko dní neskôr.

V tomto roku došlo v Austrálii k trom smrteľným útokom krokodíla, čo je najväčší zaznamenaný počet úmrtí od roku 2014. V apríli po útoku krokodíla zahynul 16-ročný mladík počas plávania pri jednom z ostrovov neďaleko Queenslandu. Populácia krokodílov výrazne stúpa v tropických oblastiach na severe Austrálie, a to najmä od 70. rokov 20. storočia, kedy sa stali chráneným druhom. Pre ich kožu ich predtým lovci takmer vyhubili.

Viac o téme: DieťaSmrťKrokodílyPolícia Austrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu