Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Brusel v septembri privíta pápeža: Bude mať bohatý program

pápež
pápež (Zdroj: SITA/Christopher Furlong/Pool Photo via AP)

BRUSEL - Približne štyridsať mládežníckych katolíckych združení z Belgicka zorganizuje 28. septembra festival na štadióne Heysel v Bruseli pri príležitosti oficiálnej návštevy pápeža Františka v Belgicku. Na utorňajšiu správu tlačovej agentúry Belga upozornil bruselský spravodajca.

Pápež František navštívi Belgicko v dňoch 26. až 29. septembra. Vrcholom jeho návštevy bude v nedeľu 29. septembra dopoludnia omša na štadióne kráľa Baudouina v Bruseli (Heysel). Súčasťou návštevy bude aj účasť na 600. výročí založenia Katolíckej univerzity v Leuvene, kde pápeža pozvala belgická kráľovská rodina.

archívne video

Na pápežovu omšu prišli veriaci z Bratislavy i Podunajskej nížiny (Zdroj: TASR/Ladislav Vallach)

Okrem oficiálneho programu sa na počesť návštevy pápeža Františka v Belgicku uskutočnia aj ďalšie podujatia, vrátane rozsiahleho programu pre mládež v sobotu 28. septembra. Na tento deň sú mladí ľudia vo veku 12 až 30 rokov pozvaní "oslavovať nádej a kresťanskú vieru". Podujatie je organizované v duchu Svetových dní mládeže a spojí duchovné workshopy, konferencie a kresťanský hudobný festival. Portugalský kňaz a DJ Padre Guilherme, ktorý vystúpil aj na Svetových dňoch mládeže v Lisabone v roku 2023, zakončí sobotňajší večer a stretnutie veriacej mládeže spoločnou modlitbou.

Belga pripomenula, že v nadväznosti na posolstvo pápeža Františka "skúste zasiať semená nádeje" si podujatie "Hope Happening" (Podujatie nádeje) 28. septembra kladie za cieľ zvýšiť povedomie mladých ľudí o kresťanskej viere tým, že sa budú venovať otázkam, ktoré sú aktuálne, ako sú utečenci alebo zmeny klíma. Cieľom mládežníckeho podujatia je aj príprava na Svetové dni mládeže 2027 v juhokórejskom Soule.

Viac o téme: Návšteva PápežBelgicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu