Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Dve stovky Slovákov uviazli na letisku v tureckej Antalyi: Na odlet z dovolenky čakajú už druhý deň!

(Zdroj: Profimedia)

ANTALYA – Takmer dve stovky Slovákov čaká na odlet z dovolenky. Oznámili im, že ich lietadlo sa pokazilo a poslali ich späť na hotelové izby. Plánovaného odletu sa však nedočkali ani dnes.

16:45 Podľa dostupných informácií mali dnes Slovákom oznámiť, že odletia po 17.00 hod.

Slováci uviaznutí na tureckom letisku v Antalyi nemali ani dnes informácie, kedy sa svojho oneskoreného letu dočkajú. Pokaziť sa malo lietadlo spoločnosti Smartwings a plánovaný let v sobotu o 16.05 hod sa najskôr presunul na 19.30, no ani v tom čase neodleteli. „Sedeli sme v lietadle asi hodinu a pol, keď nám oznámili, že lietadlo má technickú poruchu,“ uviedla jedna z cestujúcich pre tvnoviny.sk.

Niekoľkokilometrové zápchy cestou z Chorvátska (Zdroj: Tip čitateľa)

Cestujúcich tak opäť presunuli do letiskovej haly, kde im ponúkli malé občerstvenie v podobe bagety a nealko nápoja. Na letisku sa dovolenkári zdržali až takmer do polnoci čakajúc na oneskorený let. Delegátky im ale nakoniec oznámili, že v Turecku ešte zostanú celú noc. „Na hotel sme sa dostali asi o pol tretej,“ dodala rozhorčená turistka.

Situácia sa ale ani dnes nezlepšuje a cestujúci stále nevedia či a kedy odletia. Posunutie odletu tak mnohým ľuďom skomplikovalo plány a návrat do práce. Iba nedávno pritom jedna zo spoločností hrozila zrušením letov zo Slovenska do Turecka a desiatky letov zaznamenali výrazne meškanie pri odletoch ale aj príletoch na Slovensko. 

Viac o téme: KomplikácieTureckoDovolenkySmartwings
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu