Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Britská polícia sa pripravuje na víkendové protesty po útoku v Southporte

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Britská polícia bude počas víkendu v plnom nasadení a mešity sprísnia bezpečnostné opatrenia po výtržnostiach a násilných incidentoch po pondelkovom zabití troch detí v meste Southport. Informuje agentúra Reuters.

Sedemnásťročného mladíka obvinili z vraždy dievčat a zranenia ďalších ľudí pri útoku nožom na tanečnom podujatí s tematikou Taylor Swift na severozápade Anglicka. V krajine následne vypukli nepokoje a na sociálnych sieťach sa rozšírili nepravdivé informácie o tom, že útočník bol radikálnym islamským migrantom. Polícia však zdôrazňuje, že Alex Rudakubana sa narodil v Británii.

archívne video

Na protivládny protest v Budapešti organizovaný Magyarom prišli tisíce ľudí (Zdroj: TASR/Ladislav Vallach)

Tento víkend sa bude konať viac ako tucet demonštrácií proti imigrácii v Spojenom kráľovstve, ktoré sa konali aj počas piatku. Zároveň sú v pláne aj protesty proti rasizmu. Moslimská rada Veľkej Británie avizovala, že mešity v krajine budú v stave zvýšenej pohotovosti a preveria požiarnu bezpečnosť, kamerové systémy aj ochranu vchodov budov.

Generálna riaditeľka rady uviedla, že zástupcovia stoviek mešít sa na štvrtkovom stretnutí dohodli na posilnení bezpečnostných opatrení. Mnohí účastníci stretnutia sa obávajú o bezpečnosť veriacich po výhražných a urážlivých telefonátoch v uplynulých dňoch.

Polícia v Severnom Írsku taktiež pripravuje "primeranú policajnú reakciu" na plánované blokovanie ciest, protesty či pochody k islamskému centru v Belfaste, ku ktorým by malo dôjsť počas víkendu.

Viac o téme: ProtestyPolícia Veľká BritániaSouthport
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu