Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Šokujúca požiadavka v ruskej televízii! Po provokácii vo vzduchu prišla výzva: Vráťte nám našu Aljašku

Oľga Skabejevová vyhlásila v televízii, že Aljaška je ruská. Zobraziť galériu (2)
Oľga Skabejevová vyhlásila v televízii, že Aljaška je ruská. (Zdroj: X)

MOSKVA - Ruská štátna televízia provokuje vyhláseniami o americkom štáte Aljaška. Stalo sa tak krátko po tom, ako ruské a čínske lietadlá provokovali pri jej území.

Moderátorka Olga Skabejevová nedávno v ruskej štátnej televízii vyhlásila, že Aljaška patrí Rusku. Informuje o tom „Newsweek“. Skabejevová opísala americký federálny štát ako „našu Aljašku“ podľa ruského poslanca Adalbiho Šagoševa komentoval spoločnú hliadku ruských a čínskych bombardérov pri Aljaške.

archívne video

Britská armáda učí ukrajinských vojakov bojovať v urbanizovanej oblasti (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Ruské a čínske bombardéry zachytené

Podľa CNN Severoamerické veliteľstvo protivzdušnej obrany (NORAD) zachytilo dva ruské a dva čínske bombardéry letiace blízko Aljašky. Bolo to prvýkrát, čo obe krajiny operovali spoločne a boli zadržané. Bombardéry zostali v medzinárodnom vzdušnom priestore a neboli považované za hrozbu.

Ruské štátne médiá opakovane propagovali myšlienku útoku alebo okupácie území NATO. Kremeľ podľa Newsweeku podpísal dekrét podporujúci vyhľadávanie a registráciu historických ruských nehnuteľností v zahraničí. Ešte v januári hovorca amerického ministerstva zahraničia odmietol možnosť, že by Rusko mohlo získať Aljašku späť. Rusko predalo Aljašku USA v roku 1867.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu