Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Šokujúce VIDEO: Erdogan dal malému chlapcovi facku! Nepobozkal mu ruku

Erdogan dal chlapcovi facku.
Erdogan dal chlapcovi facku. (Zdroj: X)

ANKARA - Počas otváracieho ceremoniálu obnovených domov v rámci mestskej transformácie v severotureckej provincii Rize došlo ku kontroverznému incidentu. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan dal chlapcovi facku.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdoğan po svojom prejave držal kľúče od nových domov pripravených na odovzdanie majiteľom. Na pódium pred rodičmi nastúpili dve deti z jednej rodiny. Erdogan podal k deťom ruku, aby dostal tradičný bozk na ruku, ktorý je v Turecku považovaný za prejav úcty.

Keď mu jedno z detí nepobozkalo ruku a chvíľu na Erdogana hľadelo, prezident chlapcovi jemne vrazil facku. Po pobozkaní ruky podal turecký prezident dieťaťu bankovku.

Takýto bozk na ruku je založený na hodnotách - "sevgi, saygı, sadakat" - v slovenčine: "láska, úcta a lojalita" V tureckej kultúre sa už od útleho veku učí dávať bozky starším ľuďom a potom si na znak úcty položiť ruku na čelo.

Názory na incident sa na sociálnych sieťach rôznia. Niektorí používatelia tento akt bagatelizujú a tvrdia, že ide o kultúrnu tradíciu. Iní však reakciu ostro kritizujú a považujú ju za nevhodné správanie zo strany prezidenta.

Viac o téme: FackaTureckoRecep Tayyip Erdogan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu