Pondelok9. september 2024, meniny má Martina, zajtra Oleg

Dráma neďaleko slovenských hraníc: V bazéne sa otrávilo viac ako 20 ľudí! TÁTO látka sa bežne používa aj u nás

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky:Ján Zemiar)

VARŠAVA - Troch zamestnancov plavárne Polonez na severozápade Varšavy zadržala polícia pre otravu otravou asi 20 návštevníkov nadmerným množstvom chlóru vo vode. Informuje agentúra PAP.

Varšavský hasičský zbor informoval, že 21 ľudí s príznakmi otravy previezli do nemocnice. Ďalší dvaja odmietli prevoz. Jacek Wisniewski z veliteľstva polície vo Varšave v sobotu pre PAP povedal, že "policajti pracujúci na mieste... zadržali v súvislosti s prípadom troch mužov - troch zamestnancov plavárne, ktorí sa podieľali na údržbe zariadenia." V sobotu ráno zostali štyria dospelí a štyri deti na pozorovaní v nemocnici, dodal Wisniewski.

archívne video

Naši kolegovia v Taliansku prečerpali objem vody, ktorý sa rovná približne objemu 500 plaveckých bazénov, povedal prezident HaZZ (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Hasiči zo špecializovanej chemickej jednotky odobrali vzorky vody na testy. Podľa neoficiálnych zdrojov PAP voda v bazéne vykazovala v piatok večer nadmernú koncentráciu chlóru - pri dne bol povolený limit prekročený desaťkrát a viac ako trikrát pri hladine. Vedenie plavárne nedokáže vysvetliť, prečo sa chlór v takej vysokej koncentrácii do vody dostal. Polícia začala vypočúvať zamestnancov plavárne, ktorí majú na starosti jej technické zázemie.

Pri otrave chlórom mávajú postihnutí podráždené dýchacie cesty a tráviaci trakt, poškodenú až poleptanú môžu mať tiež pokožku. Obzvlášť ohrození sú pacienti s chronickými ochoreniami pľúc a priedušiek.

Viac o téme: BazénOtravaChlór
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu