Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

MIMORIADNY ONLINE Putin pohrozil výrobou striel stredného doletu schopných niesť jadrové hlavice

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

KYJEV - Najmenej päť civilistov zahynulo v sobotu pri ruskom ostreľovaní vo viacerých oblastiach Ukrajiny, oznámili tamojšie úrady. Informovala o tom agentúra Reuters. Situáciu sledujeme online.

Naživo z Ukrajiny

VIDEO

Ničíme votrelcov. A budeme ničiť až do víťazstva, povedal generál plukovník Alexander Sirský. (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

ONLINE

21:21 Ruská letná ofenzíva zlyháva.

20:17 Vedci vyzývajú NATO, aby pozvalo Ukrajinu do aliancie.

18:59 Zelenskyj: Kyjev vytvorí akčný plán na dosiahnutie mieru do konca novembra.

17:56 K 28. júlu bolo v dôsledku ruskej vojny na Ukrajine zabitých 564 detí a viac ako 1 487 zranených.

16:15 Moskva v nedeľu uviedla, že ruská armáda dobyla ďalšie dve dediny v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny.

15:36 Partizáni a obyvatelia Krymu pomohli Ukrajine zaútočiť na letisko Saki.

14:18 Bývalý pracovník ruskej propagandy píše o šťastnom živote v Európe a nenapraviteľnosti Rusov.

13:45 Ukrajinská armáda potvrdila útok na ropnú rafinériu v ruskom regióne Kursk.

13:30 Ruský prezident Vladimir Putin v nedeľu pohrozil obnovením výroby striel stredného doletu schopných niesť jadrové zbrane, ak Spojené štáty potvrdia svoj zámer rozmiestniť svoje rakety v Nemecku alebo inde v Európe. Informuje správa agentúry AFP.

13:00 Povstalci v Mali tvrdia, že zabili a zranili desiatky vojakov, ruských žoldnierov.

12:15 V ruskom regióne Sverdlovsk sa „Hrdina SMO“ pokúsil podpáliť kaviareň, pretože sa mu nepáčila služba.

11:00 Rusko za posledný týždeň vypustilo na Ukrajinu viac ako 700 leteckých bômb a 100 bezpilotných lietadiel Shahed, hovorí Zelenskyj.

10:00 Ruské útoky proti Ukrajine za posledný deň zabili 11 a 41 zranili. Ruské útoky proti štyrom ukrajinským regiónom zabili za posledný deň 11 ľudí a ďalších 41 zranili, informovali regionálne úrady 28. júla.

9:00 Toto sú indikatívne odhady bojových strát Ruska k 28. júlu, podľa Ozbrojených síl Ukrajiny.

8:23 Po útoku ukrajinských dronov vypukol v sklade palív v západoruskej Kurskej oblasti požiar. Potvrdil to miestny gubernátor Alexej Smirnov s tým, že nebol nikto zranený. Informuje agentúra Reuters

7:36 Kadet Kharkiv Air Force University zomrel počas cvičného letu. Ukrajinský kadet prvého ročníka Národnej leteckej univerzity Ivana Kožeduba v Charkove havaroval počas cvičného letu 27. júla, informovala univerzita.

7:00 Horí ropná rafinéria v ruskej Kurskej oblasti. Útok dronu v regióne Kursk v Rusku v noci na 28. júla spôsobil výbuchy a vyústil do niekoľkých požiarov, vrátane jedného v sklade ropy.

6:10 Čína popiera, že by pomáhala ruskému vojnovému úsiliu na Ukrajine. Čínsky minister zahraničných vecí Wang Yi povedal 27. júla americkému ministrovi zahraničných vecí Antonymu Blinkenovi, že Peking popiera obvinenia z napomáhania ruskému vojnovému úsiliu na Ukrajine.

6:00 Ministerka obrany Jana Černochová (ODS) s delegáciou navštívila Ukrajinu. Pri trojdňovej ceste uctila pamiatku československých legionárov a vojakov padlých v druhej svetovej vojne, pripomenula tiež obete vojakov z českých krajín bojujúcich v rakúsko-uhorskej armáde. V tlačovej správe o tom dnes informovalo ministerstvo obrany. Čiernochová návštevu zakončila pietnou akciou pri zborovskej mohyli, miesta spojeného s začiatkom československých légií na východnom fronte.

Obete útokov

V Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny prišli podľa miestnych predstaviteľov o život traja ľudia, z nich dvaja v meste Cherson a okolí a ďalší neďaleko mesta Beryslav. V Sumskej oblasti na severovýchode hlásili z mesta Hluchiv neďaleko hranice raketový útok, pri ktorom zahynul 14-ročný chlapec a ďalších 12 ľudí utrpelo zranenia, uviedla ukrajinská prokuratúra. Útok podľa nej zasiahol bytové a rodinné domy, vzdelávaciu inštitúciu, obchod a vozidlá krátko po poludní.

V Charkovskej oblasti ďalej na východ oblastný gubernátor Oleh Syniehubov oznámil smrť jedného človeka v zasiahnutom súkromnom dome pri meste Čuhujiv. Na druhej strane hranice, v juhoruskej Belgorodskej oblasti, regionálny gubernátor Viačeslav Gladkov oznámil, že pri ukrajinskom ostreľovaní a dronových útokoch zahynul jeden človek a dvaja ďalší utrpeli zranenia, pričom boli poškodené domy a ďalšie budovy. Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že jednotky protivzdušnej obrany zničili v sobotu večer nad touto oblasťou dva drony. Správy z oboch strán nebolo možné nezávisle overiť.

Viac o téme: VojnaRuskoVladimir PutinUkrajinaVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu