Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Pre lesný požiar v talianskej Apúlii evakuovali zhruba 1000 turistov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Esteban Felix)

RÍM - Približne 1000 turistov evakuovali v stredu v juhotalianskom regióne Apúlia po vypuknutí lesného požiaru. Oznámili to tamojší hasiči.

Požiar v zalesnenej oblasti na pobreží polostrova Gargano, kde sa nachádza rovnomenný národný park, sa pokúšajú dostať pod kontrolu aj tri hasiace lietadlá Canadair a vrtuľník."S požiarom sa bojuje zo zeme aj zo vzduchu," povedal pre AFP hovorca hasičov, pričom potvrdil, že evakuovaných bolo približne 1000 turistov. Podľa medializovaných správ sú medzi nimi aj dovolenkári z rekreačného komplexu pri zálive San Felice.

"Situácia je kritická," povedal už predtým novinárom Giuseppe Nobiletti, starosta neďalekého mesta Vieste. Zároveň vyjadril obavy z toho, že vietor zatláča plamene práve smerom k turistickému komplexu.

Po týždňoch horúčav dochádza teraz v Taliansku takmer denne k lesným požiarom, a to obzvlášť na juhu krajiny či na ostrovoch. AFP pripomína, že minulý týždeň zahynuli dvaja hasiči pri boji s plameňmi neďaleko mesta Matera v regióne Basilicata, ktorý susedí práve s Apúliou.

Viac o téme: TuristiEvakuáciaLesný požiarTalianskoApúlia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu