Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Prezident Biden pre NBC News svoje vyjadrenie o Trumpovi označil za chybu: Prezradil dátum ďalšej debaty s Trumpom

Joe Biden
Joe Biden (Zdroj: TASR/AP/Erin Schaff/The New York Times)

WASHINGTON - Americký prezident Joe Biden v pondelok pre televíziu NBC News označil za chybu svoje vyjadrenie z minulého týždňa, keď v spojitosti exprezidentom Donaldom Trumpom použil výraz terč. Tiež uviedol, že otázky v spojitosti s jeho vekom sú oprávnené. Informujeme podľa agentúr AFP, Reuters a stanice NBC News.

Niektorí Trumpovi spojenci Bidena a ďalších demokratov vinia, že údajne podnecujú nepriateľstvo voči bývalému prezidentovi, čo prispelo aj k sobotňajšiemu útoku na Trumpa, píše. Biden údajne minulý týždeň v súkromnom telefonickom rozhovore s podporovateľmi demokratov uviedol, že je na čase umiestniť Trumpa do stredu terča. "Bola to chyba, použiť to slovo," povedal Biden vo vysielaní NBC News. "Mal som na mysli zamerať sa naňho, zamerať sa na to, čo robí," dodal prezident.

Otázky v spojitosti s jeho vekom sú podľa jeho slov oprávnené

Na exprezidenta USA Donalda Trumpa v sobotu počas predvolebného zhromaždenia v americkom štáte Pensylvánia vystrelil poloautomatickou puškou 20-ročný T. H. Crooks. Trumpovi prestrelil hornú časť pravého ucha, jedného účastníka podujatia zabil a ďalší dvaja utrpeli zranenia. Útočníka následne zastrelila tajná služba. Biden podľa svojich slov nevie, či táto streľba zmení vývoj v spojitosti s prezidentskými voľbami v USA, ktoré sa konajú v novembri. Otázky v spojitosti s jeho vekom sú podľa jeho slov oprávnené. "Som starý," povedal 81-ročný Biden. "Som však len o tri roky starší ako Trump (78)," dodal a tiež uviedol, bystrosť jeho myslenia je dobrá.

Biden povedal, že sa s Trumpom stretne v ďalšej debate v septembri

Americký prezident Joe Biden v pondelkovom rozhovore pre stanicu NBC News prisľúbil, že sa v septembri zúčastní na druhej debate s exprezidentom Donaldom Trumpom pred novembrovými prezidentskými voľbami. Informujeme podľa agentúry AFP. "Budem s ním debatovať, keď sa dohodneme na debate... v septembri," povedal Biden v rozhovore pre stanicu NBC News.

Viac o téme: ChybaVyjadrenieDonald TrumpJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu