Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Ďalší prípad dieťaťa v rozpálenom aute! Bábätko zomrelo v horúčave a úplne dehydratované: Márny boj o život

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ROTTERDAM - Záchranári niekoľko minút bojovali o život bábätka. Ale už bolo neskoro. V Rotterdame dieťa, ktoré bolo zrejme úplne dehydrované, zomrelo, pretože ho nechali v aute so zatvorenými oknami.

Podľa správ holandských médií svedkovia objavili ešte živé dieťa v pondelok okolo 17:00 v Audi Q2 s belgickými poznávacími značkami, ktoré bolo zaparkované v priemyselnej zóne. Bábätko, podľa očitých svedkov, malý chlapec, ktorý mal zrejme len niekoľko mesiacov, vraj ležalo úplne samo vo svojej detskej sedačke na zadnom sedadle auta. V Rotterdame bolo neskoro popoludní okolo 25 stupňov.

archívne video

Horskí záchranári zasahovali v Horných dierach: 40-ročný turista utrpel úraz nohy (Zdroj: Horská záchranná služba)

„Polícia potom rozbila okno na aute, aby vyslobodila dieťa. Naši kolegovia zistili, že bábätko je skutočne vo veľmi znepokojujúcom stave. Následne boli zalarmovaní záchranári,“ uviedol hovorca.

Do priemyselného areálu dorazili tri sanitky a vrtuľník. "Zdravotníci sa pokúsili dieťa resuscitovať," uviedla polícia. Dieťa však nedokázali priviesť späť k životu.

Zatiaľ nie je jasné, ako dlho dieťatko v aute skutočne sedelo. Po hodine na prudkom slnku by v aute bolo viac ako 50 stupňov Celzia. "Okolnosti tragédie sa momentálne vyšetrujú," uviedla holandská polícia.

Zatknutý muž

Po čase policajti zadržali muža. Ešte v pondelok večer ho vypočúvali. Rotterdamská polícia pôvodne nechcela povedať, aký vzťah má s bábätkom a či má belgické občianstvo. Niektoré médiá však uvádzajú, že by to mal byť otec dieťaťa.

V utorok ráno ho opäť prepustili - stále nie je jasné, či ho vyšetruje prokuratúra v Holandsku.

Viac o téme: BábätkoRozpálené auto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu